• Omarosa Manigault Newman, een voormalige medewerker van oud-president Donald Trump, zegt dat haar ex-baas “open moet zijn” over zijn gezondheid.
  • Ze hint daarmee op gezondheidsproblemen, terwijl de 75-jarige Trump beweert kerngezond te zijn.
  • Trump heeft onlangs een juridisch gevecht verloren van Manigault Newman over een geheimhoudingsverklaring.

Omarosa Manigault Newman, een voormalige medewerker van Donald Trump, heeft zondag gezegd dat de ex-president “openheid moet geven over zijn gezondheid”, als hij in 2024 opnieuw een gooi wil doen naar het Amerikaanse presidentschap.

Kort nadat ze een juridische overwinning boekte op de voormalige president, vertelde Manigault Newman tegen de tv-zender MSNBC dat ze zich zorgen maakt over het feit dat Trump “niet open is over zijn gezondheid.”

Ze gaf geen details over de redenen van haar bezorgdheid of en leverde ook geen bewijs dat er aanleiding is voor zorgen over de gezondheid van de 75-jarige Trump.

“Ik weet niet of hij wel gezond genoeg is om mee te doen in 2024”, zei ze tegen MSNBC. “Ik denk dat hij open moet zijn tegen het Amerikaanse volk over hoe het met zijn gezondheid is gesteld, voordat hij een beslissing neemt om mee te doen aan de stressvolle en vermoeiende race naar het Witte Huis.”

Trump zelf heeft diverse keren gezegd dat hij in goede gezondheid verkeert.

Bekijk hier het hele interview met Manigault Newman (tekst loopt door onder video):

Afgelopen week verloor Trump een al drie jaar voortslepend juridisch gevecht over een geheimhoudingsovereenkomst van Manigault Newman. Zij was een van de eerste voormalige medewerkers die hem in diskrediet bracht met een onthullend boek.

Haar boek "Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House," werd al gepubliceerd toen Trump nog in het Witte Huis zat en was erg kritisch over het jaar dat ze voor de president werkten tussen 2017 en 2018.

In een interview zei Trump afgelopen maand dat "een vervelend telefoontje van een arts" het enige zou zijn dat hem af kan houden van een nieuwe gooi naar het presidentschap. Daarbij zei hij ook: "Ik voel me uitstekend en ik haat wat er gebeurt in ons land."

Trump werd in oktober 2020 opgenomen in het ziekenhuis nadat hij was besmet met het coronavirus en herstelde daarvan. Hij is ook gevaccineerd. Na een verblijf van drie dagen in het Walter Reed Medical Center zei Trump dat hij Covid-19 heeft verslagen "omdat ik fysiek perfect ben en extreem jong."

Lees meer over Donald Trump: