• Voormalig president Donald Trump wil dat zijn trouwste aanhangers plastic ‘Trump Cards’ bij zich dragen.
  • Op een van de vier ontwerpen staat een naar rechts kijkende gouden adelaar.
  • De Reichsadler uit het nazitijdperk kijkt ook naar rechts. De adelaar op de Grootzegel van Amerika kijkt echter naar links.

Voormalig president Donald Trump wil dat zijn aanhangers een plastic ‘Trump Card’ bij zich dragen als steunbetuiging. Volgens critici lijkt een van de ontwerpen op een nazi-insigne.

Trumps politiek actiecomité verzond afgelopen woensdag twee e-mails waarin aanhangers konden kiezen uit vier ontwerpen voor de kaarten. Een daarvan toont een gouden adelaar die doet denken aan de Reichsadler uit het nazitijdperk, meldt The Times.

De Trumpkaart toont een naar rechts kijkende Amerikaanse zeearend, de nationale vogel van de Verenigde Staten. Maar het Grootzegel van Amerika heeft een arend die naar links kijkt, terwijl de nazi-adelaar over zijn rechterschouder kijkt.

“Een ding om op te merken is dat Trumps fascistische partij-adelaar tegenover de Amerikaanse adelaar staat die wegkijkt van de pijlen in haar linker klauwen en in de richting van de olijftakken die vrede symboliseren”, tweette Steve Schmidt, een politiek strateeg die werkte aan de campagnes van president George W. Bush en wijlen senator John McCain.

Amy Siskind, schrijfster van The List: A Week-by-Week Reckoning of Trumps' First Year, deelde de gelijkenissen die zij zag met haar 514.000 volgers.

Uit een mail van het politieke actiecomité van de voormalige president blijkt dat de kaarten door Trump zijn goedgekeurd.

"Onlangs ontmoetten we de president in zijn kantoor in Florida en lieten hem vier ontwerpen zien", aldus de e-mail. "Oorspronkelijk wilden we slechts één ontwerp uitbrengen, maar toen president Trump de kaarten op zijn bureau zag, zei hij: 'Deze zijn PRACHTIG. We moeten het Amerikaanse volk laten beslissen - zij weten het ALTIJD het beste!'"

LEES OOK: Donald Trump is in zijn 4 jaar in het Witte Huis nooit de trap opgegaan naar het kantoor op de tweede verdieping van de West Wing