• Het Kremlin ontkent dat president Vladimir Poetin in 2019 bewust een aantrekkelijke vrouwelijke tolk heeft ingezet om Donald Trump af te leiden.
  • Voormalig perschef Stephanie Grisham van het Witte Huis beweert in een binnenkort te verschijnen boek wel dat daar sprake van was.
  • Maar volgens Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov is Poetin “niet betrokken bij het proces om tolken te selecteren.”

Het Kremlin heeft ontkend dat de Russische president Vladimir Poetin met opzet een aantrekkelijke vrouwelijke tolk heeft ingezet tijdens een G20-bijeenkomst van 2019 om de voormalige Amerikaanse president Donald Trump af te leiden.

Voormalig perschef Stephanie Grisham van het Witte Huis beweert dat volgens The New York Times in haar binnenkort te verschijnen boek “I’ll Take Your Questions Now.”

Rusland-expert Fiona Hill was bij de bijeenkomst aanwezig en stelde dat de tolk bewust was ingehuurd omdat ze “heel aantrekkelijk” was, aldus Grisham. “Toen de bijeenkomst begon boog Fiona Hill naar me toe en vroeg of ik de tolk van Poetin had opgemerkt, een hele aantrekkelijke brunette met lang haar, een knap gezicht en een prachtig figuur” zegt Grisham.

“Ze zei daarna dat ze vermoedde dat de vrouw speciaal door Poetin was geselecteerd om onze president af te leiden.”

Videobeelden van de bewuste bijeenkomst laten zien dat een vrouw met donker haar de opmerkingen vertaalt naar het Engels terwijl Trump toekijkt.

De vrouw werd door de MailOnline geïdentificeerd als de 36-jarige Daria Boyarskaya die bij andere bijeenkomsten ook al was opgetreden als tolk van Poetin.

Woordvoerder Dmitry Peskov van Poetin zegt dat het niet klopt dat de Russische president bewust een aantrekkelijke tolk heeft gekozen, omdat hij helemaal niet betrokken is bij het selectieproces.

"Tolken worden op verzoek van het kantoor van de president geleverd door het ministerie van Buitenlandse Zaken", zegt Peskov tegen de Russische nieuwszender Sputnik. "Poetin zelf is niet betrokken bij dat proces."

Grisham schrijft in haar boek ook dat Poetin tijdens diezelfde bijeenkomst misbruik probeerde te maken van de smetvrees van Trump door herhaaldelijk te kuchen en zijn keel te schrapen.

LEES OOK: Donald Trump noemde bondskanselier Angela Merkel ‘that bitch’ tijdens een vergadering in de Oval Office