‘I will’!

De Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft zaterdagmiddag in de St. George’s Chapel van Windsor Castle het huwelijk gesloten tussen de twee.

De aartsbisschop verklaarde Harry en Meghan tot man en vrouw nadat de twee hun huwelijksgeloften hadden uitgesproken en de ringen waren uitgedeeld.

Harry en Meghan gaven elkaar het jawoord ten overstaan van de aartsbisschop en de zeshonderd aanwezigen. Bij de plechtigheid waren veel beroemdheden aanwezig. Onder anderen James Blunt, Idris Elba, Oprah Winfrey, Serena Williams, Marcus Mumford, Elton John en Joss Stone zaten in de kapel. Ook George en Amal Clooney, David en Victoria Beckham en James Corden waren uitgenodigd.

Voorafgaand aan de plechtigheden liep het stadje Windsor vol met mensen die een glimp hoopten op te vangen van het stel. Uren voor de koets met het bruidspaar langsreed stond het publiek in de straten bij het kasteel al rijen dik.

Na de ceremonie verliet het kersverse echtpaar de kerk voor een rijtoer van 2 kilometer door Windsor. Daarna volgt nog een receptie. Zaterdagavond volgt het bruiloftsfeest in het nabijgelegen Frogmore House.

Enkele uren voor de ceremonie maakte koningin Elizabeth II bekend haar kleinzoon de titel hertog van Sussex te geven. Meghan mag zich voortaan hertogin van Sussex noemen.

Lees ook op Business Insider

De huwelijksjurk van Meghan

De eerste foto’s van Meghan Markle’s huwelijksjurk voor het koninklijke huwelijk zijn beschikbaar en ze ziet er schitterend uit.

Markle kwam rond het 13 uur aan bij  St George’s Chapel in het gezelschap van haar moeder, Doria Ragland.


De witte jurk met lange mouwen is ontworpen door de Britse Clare Waight Keller van modehuis Givenchy.

meghan markle wedding dress

Foto: Meghan Markle. foto: Reuters

“De focus van de jurk ligt bij de de open neklijn die de schouders subtiel markeert en de smalle heuplijn uitlicht”, aldus de verklaring van Kensington Palace.

Meghan Markle arrives for her wedding to Prince Harry at St George's Chapel, Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England.

Foto: Meghan Markle. Andrew Matthews / WPA Pool / Getty Images

Meghan’s jurk is omhuld door een vijf meter lange sluier die bijeen wordt gehouden door een tiara.

Meghan Markle arrives for her wedding to Prince Harry at St George's Chapel, Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England.

Foto: Meghan Markle. bron: Andrew Matthews / WPA Pool / Getty Images

De sluier is gemaakt van zijde met een bloemenpatroon aan de randen, waarbij elke bloem één van de landen van de Britse Commonwealth (de ex-koloniën) representeert. “Mevrouw Markle wil hiermee haar dank uitdrukken voor het feit dat ze de Commonwealth mag ondersteunen”, aldus de verklaring van de koninklijke familie.

Het naaiwerk heeft honderden uren in beslag genomen.


De diamanten tiara is uitgeleend door koningin Elizabeth aan Meghan Markle en was oorspronkelijk van Queen Mary.

Meghan Markle stands at the altar during her wedding in St George's Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England.

Foto: Meghan Markle bij het altaar. bron: Jonathan Brady / WPA Pool / Getty Images

Bij de jurk draagt Meghan schoenen van Givenchy, en een armband en oorringen van Cartier.

meghan bracelet

Foto: Reuters / Business Insider

Meghan Markle met haar moeder Doria Ragland op weg naar de huwelijksceremonie. Papa Markle is er niet bij.

meghan markle royal wedding

Foto: bron: Reuters

Het boeket van Meghan is gemaakt van bloemen uit de privé-tuin van Kensington Palace; het bruidsboeket is samengesteld door Philippa Craddock.


Eindelijk! You may kiss the bride

Meghan en Harry getrouwd


LEES OOK Meghan Markle wordt door het huwelijk met prins Harry officieel hertogin — dit wordt haar volledige aanspreektitel