Topbelegger Mark Mobius had tot nu toe weinig op met de cryptomarkt. Maar hij is van mening veranderd over de bitcoin en andere cryptomunten.

De bitcoin staat de laatste weken weer meer in de belangstelling door een flinke opmars van de belangrijkste cryptomunt. Die noteerde woensdag rond de 8.000 dollar. In drie maanden tijd is de bitcoin in waarde verdubbeld.

Door beursexperts wordt er weer volop gefilosofeerd over mogelijke toepassingen van de digitale munt. Zo ook door sterbelegger Mark Mobius. In een podcast van  persbureau Bloomberg slaat hij een verrassend milde toon aan over de bitcoin en andere cryptomunten.

Mobius, die nu over de tachtig is, heeft bij Franklin Templeton Investments naam gemaakt als een belangrijke pleitbezorger voor opkomende markten. De beleggingsveteraan ging in februari van 2018 met pensioen en is toen voor zichzelf begonnen.

“Mensen over de hele wereld willen eenvoudig en veilig geld overmaken. Dat is eigenlijk de basis voor de bitcoin en andere cryptografische valuta’s. Ik denk dat het de goede kant op zal gaan”, aldus Mobius.

Lees hier meer op finanzen.nl over de analyse die Mark Mobius maakte van de cryptomarkt

Lees ook op Business Insider