De legendarische rockster Tina Turner is woensdag op 83-jarige leeftjd overleden na een in alle opzichten bewogen leven.

Turner werd geboren als Anna Mae Bullock. Als tiener belandde ze in de muziekindustrie, toen ze Ike Turner van de Kings of Rhythm ontmoette. Ike en Tina maakten in de jaren 1960 en 1970 tournees in de VS en daarbuiten. Maar achter de schermen mishandelde hij haar.

In 1976 gingen Tina en Ike uit elkaar. De royalties van oude hits gingen naar Ike en Tina bleef vrijwel blut achter. In de jaren 1980 maakte ze echter een comeback, die startte met het album ‘Private Dancer’.

Naast haar muzikale carrière trad Turner ook op in de film ‘Mad Max Beyond Thunderdome’, die in juli 1985 uitkwam.

Turner ging in 2008 op tournee om te vieren dat ze 50 jaar actief was in de muziekindustrie. Het jaar daarna ging ze officieel met pensioen. Wel was ze vervolgens nog regelmatig te zien tijdens speciale events. In 2013 trouwde Turner in Zwitserland met Erwin Bach, een topmanager uit de muziekindustrie.

Tina Turrner laat bij haar overlijden een vermogen van naar schatting 250 miljoen dollar na. De 'Queen of Rock' maakte in muzikaal en financieel opzicht één van de opmerkelijkste comebacks ooit. Bekijk het overzicht in de slideshow hieronder.

Tina Turner: een rockster met extreme pieken en dalen

LEES OOK: Drie erfgenamen Prince krijgen ieder 6 miljoen dollar in contanten – afwezigheid van een testament zorgde voor onduidelijkheid