De kat van popster Taylor Swift, genaamd Olivia Benson, heeft een vermogen van 97 miljoen dollar, blijkt uit een nieuwe ranglijst van de site AllAboutCats.com. De kat van de popster staat daarmee op de derde plaats op de lijst.

De ranglijst is opgesteld na het analyseren van Instagram-accounts van beroemde huisdieren en hun eigenaren, waarbij geschat wordt hoeveel geld het dier per post verdient.

In het geval van Olivia Benson zijn er ook projecten van de kat buiten Instagram om meegenomen.” Olivia heeft ook succes buiten de wereld van influencing op Instagram”, stelt AllAboutCats.com.

“De Schotse vouwoorkat heeft haar fortuin verdiend door in meerdere muziekvideo’s op te treden met haar eigenaresse, heeft haar eigen merchandise-lijn en trad ook op in veel grote commercials zoals die voor Diet Coke en Ned Sneakers.”

Boven Olivia Benson staan de nog rijkere katten Nala Cat van het gelijknamige luxemerk voor kattenvoer en Gunther VI, een Duitse herder van de Gunther Corporation.

Volgens Boss Hunting is Gunther VI de begunstigde van een stichting met een waarde van 500 miljoen dollar. Daarbij gaat het om vermogen dat onder meer bestaat uit een landgoed in Miami dat ooit van popster Madonna was.

De vier honden van celebrity Oprah Winfrey, die elk 30 miljoen dollar zullen erven als Oprah overlijdt, staan ook op de ranglijst. Net als de kat Choupette van de in 2019 overleden modeontwerper Karl Lagerfeld: die erfde 13 miljoen dollar.

LEES OOK: Wij gingen wandelen met een stel Insta-waardige alpaca’s op een Zeeuws strand – en leerden één ding dat je vooral niet moet doen