• Er werd jaren over gesteggeld, maar er is eindelijk een akkoord bereikt over de verdeling van de in 2016 overleden artiest Prince.
  • De laatste drie erfgenamen krijgen ieder 6 miljoen dollar in contanten plus een deel van de muziekrechten en andere immateriële zaken.
  • 3 andere erfgenamen, van wie er een is overleden, lieten zich al eerder uitkopen door muziekuitgeverij Primary Wave Music.
  • Lees ook: Prince belegde 8 ton in goudstaven

Prince overleed in 2016 maar pas nu is er definitief duidelijkheid over wat er met zijn nalatenschap moet gebeuren. In het akkoord over de erfenis van de artiest krijgen de laatste drie erfgenamen ieder 6 miljoen dollar in contanten plus een deel van de muziekrechten en andere immateriële zaken. Dit heeft een rechtbank in Minnesota vastgelegd.

De op 57-jarige leeftijd overleden artiest had geen testament opgesteld en zijn enige kind was al overleden. Wel had Prince een zus, en vijf halfbroers- en zussen die in aanmerking kwamen voor de erfenis. Begin dit jaar werd bekend dat de totale waarde van de erfenis 156,4 miljoen dollar bedraagt.

De familie kwam er wat betreft de verdeling in eerste instantie niet uit. Al direct na het overlijden kwamen de eerste problemen naar boven. Tientallen mensen beweerden familie te zijn en dus recht te hebben op een erfdeel. Volgens Amerikaanse media meldden zo’n twintig advocaten zich in de rechtbank. 

Uiteindelijk bleven er dus een zestal erfgenamen over. De drie jongste erfgenamen, van wie er een is overleden, lieten zich al eerder uitkopen door muziekuitgeverij Primary Wave Music.

Een woordvoerder van Primary Wave zegt tegen Billboard "uiterst verheugd" te zijn dat de zaak nu is afgerond.

Als Prince een testament had nagelaten, was veel sneller duidelijk geweest wat er met zijn nalatenschap had moeten gebeuren. Naar een dergelijk document is destijds lang urenlang gezocht. "We hebben op vier locaties gezocht en in duizenden dozen gekeken", aldus een advocaat bij een zitting voor de rechtbank in 2016.

Lees over erfenissen ook: Fors meer vermogen via erfenissen doorgesluisd door stijging huizenprijzen