Na een draai van de Amerikaanse president Donald Trump praat Microsoft toch weer met de Chinese video-app TikTok over een overname.

ByteDance, het Chinese bedrijf achter de app, en Microsoft willen achterhalen wat de Amerikaanse regering van plan is, nadat Trump vrijdag had aangekondigd TikTok zo snel mogelijk te willen verbieden.

De overnamegesprekken gaan over de Amerikaanse activiteiten van TikTok.

Microsoft heeft van de Amerikaanse president Donald Trump toch de gelegenheid gekregen om de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok af te ronden.

“Na een gesprek tussen Microsoft CEO Satya Nadella en President Trump, is Microsoft bereid om de gesprekken voort te zetten om een aankoop van TikTok in de Verenigde Staten te onderzoeken,” zei het bedrijf zondagavond (lokale tijd) in een verklaring.

Vrijdag had Trump nog gezegd de app te willen verbieden en zei ook dat hij tegen de overnamedeal is. De onderhandelingen tussen Microsoft en ByteDance, de Chinese internetgigant die TikTok bezit, zouden in een vergevorderd stadium verkeren.

Trump vreest dat ByteDance via de populaire app informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt aan de Chinese overheid. Zelf heeft het bedrijf dat ontkend.

Tegen verslaggevers zei Trump dat hij TikTok op korte termijn wil verbieden middels een presidentieel bevel of een economische noodwet. Eerder meldde persbureau Bloomberg aan de hand van ingewijden dat Trump via een order ByteDance juist wilde dwingen zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen.

Zowel Microsoft als TikTok probeerde al meer informatie van het Witte Huis te krijgen over de vervolgstappen rond de app. Verschillende Amerikaanse media meldden dat ByteDance bereid is het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen om een verbod op TikTok af te wenden.

Gesprekken tussen Microsoft en TikTok

Volgens zakenkrant The Wall Street Journal waren de onderhandelingen tussen Microsoft en ByteDance, de Chinese internetgigant die TikTok bezit, in een vergevorderd stadium. Beide partijen zouden verrast zijn door de uitspraken van de president over een verbod.

Eerder meldde persbureau Bloomberg aan de hand van ingewijden dat Trump via een order ByteDance juist wilde dwingen zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen.

Verschillende Amerikaanse media meldden dat ByteDance bereid is het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen om een verbod op TikTok af te wenden.

Trump kreeg in juni op een andere manier met TikTok te maken. Tieners op het sociale netwerk claimden toen zijn eerste campagnerally voor de presidentsverkiezingen van dit jaar te hebben verpest. Ze hadden opgeroepen de gratis kaarten te bestellen om vervolgens niet op te komen dagen.

De rally in Tulsa in de staat Oklahoma werd inderdaad gemarkeerd door gaten op de tribunes, hoewel onduidelijk is of de TikTokkers hier verantwoordelijk voor zijn.

LEES OOK: Dit keer hadden Congresleden wél kaas gegeten van de dominantie van techreuzen en zagen we Jeff Bezos niet lachen