De ontwikkelingen rond TikTok en Donald Trump volgen elkaar snel op, nadat de president van de Verenigde Staten had aangekondigd de app onmiddellijk te willen verbieden met een noodwet of decreet.

ByteDance, de Chinese internetgigant achter de app, leek in eerste instantie niet onder de indruk. “Wij gaan nergens heen”, aldus de directeur van de Amerikaanse tak.

Maar naar verluidt is ByteDance nu toch bereid het Amerikaanse deel te verkopen. Het zou al in gesprek zijn met onder anderen Microsoft.

Trump heeft echter aangegeven niet achter een overname door Microsoft te staan.

De Chinese internetgigant ByteDance is bereid om het volledige Amerikaanse deel van het bedrijf te verkopen. Dat zeggen bronnen tegen The New York Times en persbureau Bloomberg.

ByteDance is eigenaar van het populaire sociale medium TikTok. President Donald Trump zei TikTok onmiddelijk te willen verbieden in de VS, met een noodwet of presidentieel decreet. Hij is bang dat ByteDance gegevens van gebruikers doorspeelt naar de Chinese overheid.

Lees ook: Trump zegt dat hij TikTok zaterdag nog gaat verbieden, omdat de Chinese app te veel gegevens zou verzamelen

De directeur van het Amerikaanse deel van TikTok reageerde zaterdag nog op Trump door te stellen dat het sociale medium “nergens heengaat”. “Wij zijn hier voor de lange termijn”, aldus Vanessa Pappas. De app heeft volgens ByteDance 100 miljoen gebruikers in de VS, dat is bijna een derde van de Amerikaanse bevolking.

Eerder meldde persbureau Bloomberg al dat Trump aan een order zou werken die ByteDance dwingt TikTok te verkopen. Ook zou Microsoft een van de bedrijven zijn die in gesprek is met ByteDance over een eventuele overname van het sociale medium.

Trump heeft echter aangegeven niet achter een overname van TikTok door Microsoft te staan. Over de prijs van TikTok is nog niets bekendgemaakt.

Trump kreeg in juni op een andere manier met TikTok te maken. Tieners op het sociale netwerk claimden toen zijn eerste campagnerally voor de presidentsverkiezingen van dit jaar te hebben verpest. Ze hadden opgeroepen de gratis kaarten te bestellen om vervolgens niet op te komen dagen.

De rally in Tulsa in de staat Oklahoma werd inderdaad gemarkeerd door gaten op de tribunes, hoewel onduidelijk is of de TikTokkers hier verantwoordelijk voor zijn.

LEES OOK: Dit keer hadden Congresleden wél kaas gegeten van de dominantie van techreuzen en zagen we Jeff Bezos niet lachen