Thuisbezorgd.nl gaat ook voor supermarktketen Hoogvliet de boodschappen bezorgen. In eerste instantie gaat het om filialen van Hoogvliet in Rotterdam en Leiden waar de boodschappen door bezorgers van Thuisbezorgd.nl worden afgeleverd aan klanten.

Het bezorggebied is tot enkele kilometers van de winkels. Daarbij maken de bezorgers gebruik van elektrische fietsen. De initiatiefnemers benadrukken dat de bezorgers in dienst zijn en daarbij per uur worden betaald. Ze bouwen vakantieuren en -geld op en rijden verzekerd rond.

Thuisbezorgd.nl is vooral bekend van het bezorgen van maaltijden, maar biedt sinds enige tijd ook dagelijkse boodschappen aan van supermarkten als Albert Heijn, SPAR en PLUS. Ook klanten van Blokker in Rotterdam kunnen hun aankopen door het bedrijf thuis laten bezorgen. Die proef werd deze zomer aangekondigd.

Lees ook: Thuisbezorgd.nl gaat Blokker-artikelen bezorgen in Rotterdam: binnen 2 uur in huis

Ook samenwerking met flitsbezorger Getir

Het is de tweede samenwerking voor Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway in korte tijd. Medio november werd al bekend dat het bedrijf in Europa een samenwerking aangaat met flitsbezorger Getir.

Bij die samenwerking hoort in ieder geval dat het aanbod in supermarktproducten van Getir direct beschikbaar is via de apps van Just Eat Takeaway. De samenwerking ging van start in Duitsland. Daar biedt Just Eat Takeaway-dochterbedrijf Lieferando het supermarktaanbod van Getir in de app aan. De producten worden na bestellen door de flitskoeriers van Getir thuisbezorgd.

Het aanbod van Getir zal ook in de apps van dochterbedrijven in Spanje, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar worden, zo lieten de partijen weten. Wanneer Thuisbezorgd.nl aansluit, is nog niet bekend.

Just eat Takeaway is sinds anderhalve maand bezig aan een opmars op de beurs. Een aandeel in het bedrijf was op 12 oktober nog 12,60 euro waard - een absoluut dieptepunt voor het bedrijf. Inmiddels schommelt de koers alweer rond de 23 euro per aandeel.

LEES OOK: Jitse Groen richtte als ’tamelijk luie’ student Thuisbezorgd.nl op, 20 jaar later is hij de bezorgkoning van de wereld – en miljardair