• Maaltijdbezorger Just Eat Takeway.com en flitsbezorgdienst Getir gaan in Europa samenwerken.
  • Bij die samenwerking hoort in ieder geval dat het aanbod van  Getir direct beschikbaar is via de lokale apps van Just Eat Takeway, het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl.
  • De samenwerking wordt als eerste gelanceerd in Duitsland.
  • Lees ook: Waarom Europese flitsbezorgers maar moeilijk van de grond komen in de VS

Maaltijdbezorger Just Eat Takeway.com en flitsbezorgdienst Getir gaan in Europa samenwerken. Dat maakten de bedrijven donderdag bekend in een persbericht.

Bij die samenwerking hoort in ieder geval dat het aanbod in supermarktproducten van Getir direct beschikbaar is via de apps van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl.

De samenwerking wordt al volgende week gelanceerd in Duitsland. Daar gaat dochterbedrijf Lieferando het supermarktaanbod van Getir in de app aanbieden. De producten worden na bestellen door de flitskoeriers van Getir thuisbezorgd.

“Het supermarktaanbud van Just Eat Takeaway.com wordt steeds sterker en dit nieuwe partnerschap geeft aan dat we dit alleen maar verder willen uitbreiden”, zo zegt interim COO Andrew Kenny in een persbericht.

Ook de regionale General Manager Turancan Salur van Getir toont zich verheugd. "Getir profiteert van de toegang tot de grote consumentenbasis [van Takeway] en zal verder groeien in heel Europa".

Na Duitsland zal het aanbod van Getir in de komende weken ook in Spanje, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar worden, zo laten de partijen weten.

Of en wanneer je via Thuisbezorgd.nl de producten van Getir kunt bestellen, is nog niet duidelijk. De flitsbezorger ligt in ons land onder andere in de clinch met de gemeente Amsterdam. De gemeente legde de flitsbezorger een dwangsom op vanwege het niet sluiten van een vestiging. Het gaat om een vestiging van Getir in de Pijp, dat volgens het flitsbezorgbedrijf zelf een echte supermarkt is geworden.

Thuisbezorgd levert in ons land wel al producten van biosuper Marqt en de SPAR.

LEES OOK: Flitsbezorgers zien groei stagneren, na razendsnelle opkomst door corona