• Tesla heeft prijzen van twee van zijn populairste modellen, 3 en Y, wederom verlaagd voor consumenten in de Verenigde Staten.
  • Het bedrijf van Elon Musk heeft inmiddels al meerdere prijsverlagingen doorgevoerd in de Verenigde Staten in de hoop meer voertuigen te verkopen.
  • Voor Nederland blijven verdere prijsverlagingen vooralsnog uit.
  • Lees ook: Tesla lanceert verbeterde versie van de Model 3: dit zijn 5 belangrijke veranderingen

Tesla heeft prijzen van twee van zijn populairste modellen, 3 en Y, verlaagd voor consumenten in de Verenigde Staten. De Amerikaanse producent van elektrische auto’s verlaagt prijzen voor de modellen 3 en Y met 2,7 tot 4,2 procent.

De elektrische voertuigen kosten nu bijna 39.000 tot iets minder dan 52.500 dollar. Omgerekend is dit ruim 37.000 tot 49.000 euro. Ongeveer een maand geleden maakte het bedrijf de modellen S en X ook al goedkoper

Tesla startte eerder dit jaar een prijzenoorlog. waardoor meerdere fabrikanten van elektrische auto’s de prijzen van hun voertuigen ook verlaagden. Het bedrijf van Elon Musk heeft inmiddels al meerdere prijsverlagingen doorgevoerd in de Verenigde Staten in de hoop meer voertuigen te verkopen, ondanks de hogere rentetarieven en inflatie in dat land. In de afgelopen drie maanden leverde Tesla namelijk minder voertuigen af bij klanten dan verwacht.

Het aantal verkochte auto’s lag in juli, augustus en september ook lager dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Volgens het bedrijf zelf zou dat komen vanwege geplande werkzaamheden in fabrieken.

Ook In Nederland verlaagde Tesla de prijzen al enkele keren. Zo kostte de Model 3 aan het begin van dit jaar nog bijna 52.000 euro. Tegenwoordig moet het basismodel nog net geen 43.000 euro opbrengen. De Model Y kostte voor 12 januari nog 50.000 euro. Sinds de dag daarna vraagt Tesla 46.990 euro voor de populairste EV van het land.

Het valt op dat de Amerikanen op de website van de fabrikant nog de oudere variant van de Tesla Model 3 kunnen bestellen. Vorige maand introduceerde het merk een verbeterde Model 3 die gestroomlijnder en efficiënter is. Dit nieuwe model is al wel voor Nederlanders te bestellen.

LEES OOK: Elon Musk lijkt eindelijk serieus werk te willen maken van de langverwachte Tesla die rond de €25.000 moet kosten