• Tesla diende vorige week een aanvraag in bij het Amerikaanse patenten- en merkenbureau om haar naam te gebruiken voor “restaurant services”.
  • Deze en andere entertainmentmogelijkheden zouden worden toegevoegd aan de Supercharger-laadstations van de autofabrikant.
  • Topman Elon Musk tweette voor het eerst over het idee in 2018, maar sindsdien is er weinig gebeurd.

Een paar jaar geleden tweette Tesla-topman Elon Musk over het combineren van een restaurant met een Tesla Supercharger-laadstation. Die ludieke opmerking lijkt nu realiteit te worden.

“Ik ga een oldschool drive-in, rolschaatsen en een rock-restaurant toevoegen aan een van de nieuwe Tesla Supercharger-laadstation in LA”, zei Musk begin 2018.  

Een paar maanden later vroeg het bedrijf vergunningen aan voor een Tesla-restaurant en een Supercharger-laadstation in de aangrenzende stad Santa Monica. Daarna bleef het stil.

Dat was tot vorige week. Toen diende Tesla een aanvraag in bij het Amerikaanse patenten- en merkenbureau (USPTO) om haar naam en logo te gebruiken voor het aanbieden van “restaurant services”, zo meldt nieuwssite Electrek.  

Een bewezen concept dat mogelijk tekortschiet

De combinatie van opladen en tafelen is op zich niets nieuws. Zo zijn restaurants en tankstations al sinds jaar en dag in de buurt van elkaar te vinden.

Ook hebben Amerikaanse ketens als Sonic en Checkers bewezen dat drive-up dineren populair blijft in de VS.

Niet lang na de eerste aankondiging in 2018, werkte Musk zijn idee uit in verdere tweets. Zo zei hij dat het restaurantmenu bij aankomst op het middelste beeldscherm van een Tesla zou kunnen verschijnen. Ook zou het restaurant een jaren 50-thema krijgen en zouden er klassieke films draaien.

Of het entertainmentpakket genoeg is om niet-elektrische rijders te overtuigen, zal moeten blijken. Een recent onderzoek concludeerde dat één op de vijf Californische bezitters van een elektrische auto vanwege oplaadproblemen weer is overgestapt op een auto die op gas rijdt.

[activecampaign form=34]

Meer Tesla? Bekijk ook deze stukken eens: