Op de Amerikaanse website van Tesla is het sinds maandag niet meer mogelijk de simpelste versie van de Tesla Model 3 met het standaard batterijpakket te bestellen. Alle links en verwijzingen naar het goedkoopste model zijn van de site verwijderd, ontdekte autowebsite Electrek.

Het gaat hierbij om de versie van de Tesla Model 3 die ongeveer 35.000 dollar moet kosten. Die zou halverwege dit jaar uitkomen, maar fans vrezen nu dat de autofabrikant deze belofte niet na zal komen.

Het goedkoopste beschikbare model op de Amerikaanse website, de midrange variant van de Model 3, doet zonder fiscale kortingen 42.900 dollar.

Op de Nederlandse website van Tesla kan de autoliefhebber momenteel kiezen uit de Model 3 Long Range All-Wheel Drive met een prijskaartje van 58.800 euro of de Performance-versie. Die laatste kost 69.700 euro.

De Model 3 is het instapmodel van Tesla en werd begin 2016 aangekondigd. Toen konden potentiële klanten ook al een reservering maken tegen een aanbetaling van 1.000 euro. Sinds eind 2017 levert de maker van elektrische auto’s dat model in de Verenigde Staten.

In de VS levert Tesla inmiddels ook iets goedkopere versies van de Model 3. De beloofde versie van 35.000 dollar is er nog niet en laat mogelijk dus nog even op zich wachten. Eerder dit jaar gaf topman Elon Musk tegenover financiële analisten aan te verwachten dat de basisversie van de Model 3 halverwege 2019 zou uitkomen.

Tesla kampte het afgelopen jaar met flinke problemen bij het opschalen van de productie van de Model 3. Pas vorige zomer slaagde het bedrijf erin om wekelijks vijfduizend exemplaren van het duurdere model van de fabrieksband te laten rollen. Tesla richt zich nu eerst op de veel lucratievere toplaag van de elektrische automarkt, de rijke early adaptors.

Een woordvoerder van Tesla wilde maandag niet op verdere vragen van Electrek reageren.

Lees meer:

Volg Business Insider Nederland ook op LinkedIn: