Tesla wil zelf accu’s gaan ontwikkelen en produceren.

Het bedrijf in heeft in de Californische stad Fremont naar eigen zeggen nu al een fabriek die ‘op kleine schaal’ accu’s produceert.

De maker van elektrische auto’s is voor de aandrijving van zijn modellen nu nog afhankelijk van contracten met partners zoals Panasonic.

Autobouwer Tesla is van plan om op serieuze schaal eigen accu’s te gaan produceren. Dat blijkt uit plannen voor een fabriek in het Californische Fremont. Het bedrijf van Elon Musk is nu nog afhankelijk van contracten met partners.

In Fremont staat een fabriek van Tesla, waar het naar eigen zeggen op kleine schaal al werkt aan de productie van accu’s. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd om deze productielocatie flink uit te breiden, zo meldt persbureau Reuters.

De plannen lijken in lijn te liggen met het streven van Tesla om meer grip te krijgen op alle onderdelen van de productie van elektrische auto’s. Tesla werkt voor batterijen nu nog samen met partners als Panasonic, LG en het Chinese Amperex.

Topman Musk komt binnenkort met nieuwe aankondigingen tijdens ‘Battery Day‘. Op die dag toont de Tesla dan nieuwe ‘baanbrekende accutechnologie’, zo heeft het bedrijf laten doorschemeren.

Lees ook op Business Insider

Het moet in ieder geval een flinke stap vooruit markeren in de ontwikkeling van een eigen aandrijving markeren.

LEES OOK: Fabrikant Nikola heeft nog geen waterstoftruck geleverd, maar is nu al $23 miljard waard