In 2019 presenteerde CEO Elon Musk van Tesla de Cybertruck. Tijdens die presentatie reed er iemand met een apart ogende quad de laadbak van de truck in en uit. Die quad werd tussen neus en lippen door ook gelijk geïntroduceerd als Cyberquad en zou later op de markt komen als Cybertruck-accessoire.

Tot op heden hebben we nog steeds geen productiemodel van de Cybertruck of de Cyberquad gezien. Maar van die laatste is nu wel een ander model te verkrijgen: de Cyberquad for Kids.

De kindvriendelijke versie van Tesla’s elektrische quad verscheen woensdagnacht onaangekondigd in de Amerikaanse webshop van Tesla. Volgens de website kost het ding 1.900 dollar (ongeveer 1.675 euro) en is hij geschikt voor kinderen van acht jaar of ouder.

De quad heeft rondom vering, schijfremmen achter en natuurlijk de bekende lichtbalken die ook op de Cybertruck zitten. Daarnaast kunnen de kids niet heel ver komen, want de Cyberquad for Kids heeft een bereik van ongeveer 20 kilometer en haalt een topsnelheid van 16 kilometer per uur.

De bekende lichtbalk van de Cybertruck op de Cyberquad. Afbeelding: Tesla
De bekende lichtbalk van de Cybertruck op de Cyberquad. Afbeelding: Tesla

Opladen gaat niet met een Tesla Supercharger, maar gewoon via een stekker in het stopcontact. Daardoor duurt het tot wel vijf uur voordat de quad volledig is opgeladen.

Vaders ook toegestaan

De leeftijdsgrens van 8 jaar of ouder houdt technisch gezien in dat ook volwassenen op de Cyberquad kunnen rijden. Iets wat Tesla ook omarmt in de productvideo die te zien is in de webshop. Vaders maken net zoveel plezier als hun kinderen op de elektrische vierwieler.

De vaders moeten er wel rekening mee houden dat ze niet meer dan 68 kilo mogen wegen, want meer kan de speelgoedversie van de quad niet aan.

Het plezier tussen vader en zoon begint al voordat ze op een Cyberquad kunnen gaan rijden, want het ding wordt geleverd in 18 delen. Tesla levert het benodigde gereedschap om hem in elkaar te zetten niet mee. Enige handigheid en een goede gereedschapsset zijn dus wel vereist.

Mocht je nu denken dat je een Cyberquad onder de kerstboom wil leggen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Ten eerste is het voertuig niet in de Nederlandse webshop te krijgen, ook is onduidelijk of hij er ooit zal komen. Daarnaast geeft Tesla sowieso al geen garantie dat ze voor de kerst kunnen leveren.

LEES OOK: Dit zijn de te dure Apple-producten die je kunt kopen – inclusief een bijna €63.000 kostende Mac Pro