Ron Baron, de superrijke belegger die sinds jaar en dag sterk gelooft in Tesla, heeft dinsdag tijdens een interview op CNBC gezegd dat hij denkt dat de producent van elektrische auto’s binnen tien jaar een omzet kan behalen van 1.000 miljard dollar – en dan nog kan groeien.

“We zien het allervroegste begin van wat er gaat gebeuren bij Tesla”, zei Baron. Hij gaat er bij zijn prognose van uit dat het bedrijf uit Californië straks tien miljoen auto’s produceert. Andere activiteiten van het bedrijf, zoals accu’s, rekent hij niet mee.

Ter vergelijking: in 2019 boekte Tesla een omzet van een kleine 25 miljard dollar, een veertigste van wat Baron verwacht over een decennium.

Baron is al sinds 2014 uiterst optimistisch over Tesla. Zijn firma, Baron Capital, bezit meer dan 1,6 miljoen aandelen van de automaker. Hij voorspelt al langer dat Tesla in de toekomst een omzet kan bereiken van 1.000 miljard dollar en heeft verklaard dat de firma wat hem betreft meer aandelen van Tesla zou moeten bezitten.

Aandelen Tesla zijn dit jaar fors gestegen. Dinsdag bereikte het bedrijf op de beurs een marktwaarde van 160 miljard dollar, een ruime verdubbeling sinds de jaarwisseling. En dat terwijl het over heel 2019 een verlies leed van 862 miljoen dollar. In de laatste twee kwartalen van afgelopen jaar was Tesla wel winstgevend.

Door de recente stijging van de marktwaarde van Tesla is de waarde van het aandelenpakket dat in handen is van Baron Capital opgestuwd tot 1,3 miljard dollar. Maar Baron is niet van plan te verkopen.

Ook zei hij dat hij het aandeel niet zou opsplitsen, zelfs bij een waarde van 900 dollar. Hij ziet om twee redenen geen nadelen aan beleggen in Tesla, zei hij tegen CNBC: het bedrijf is goed voor de planeet en het kan altijd worden gekocht.

Lees ook op Business Insider

“Dit kan een van de grootste ondernemingen ter wereld worden”, zei hij.

Lees meer over Tesla: