Bedrijven die het toch al lastig hebben om voldoende afstand te creëren op kantoor zitten niet te wachten op stagiairs.

Door de gevolgen van de coronacrisis is er de afgelopen maanden zo een groot tekort ontstaan aan stageplekken.

Naast dat de 1,5-metereconomie roet in het eten gooit, is er soms simpelweg te weinig werk, of is er juist zo’n hoge werkdruk dat er geen begeleiders beschikbaar zijn.

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven maakt zich zorgen om de tekorten en de oplopende studieachterstanden.

De afgelopen maanden is er een groot tekort onstaan voor stageplekken voor studenten. Het gaat dan met name om stageplekken voor mbo-studenten. De oorzaak hiervan ligt bij de coronacrisis.

Bedrijven willen, nu het toch al passen-en-meten is, geen extra mensen over de vloer, of hebben het juist te druk om mensen op te leiden, zo meldt RTL Nieuws.

Zo kan het gebeuren dat er zelfs in de zorg veel te weinig stageplekken zijn. Doordat alle handen nodig zijn, is er in ziekenhuizen en verpleeghuizen een tekort aan begeleiders voor stagiairs.

Tekort aan personeel, afstand houden op kantoor en te weinig werk; door de gevolgen van de coronacrisis zijn er nu zo weinig stageplekken dat studenten nu studievertraging beginnen op te lopen.

Tekort aan plekken voor mbo’ers die beveiliger of handhaver willen worden

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakt zich zorgen over 'het grootste tekort ooit' aan stageplekken. Volgens de SBB is er nu een tekort van bijna 21.000 stageplekken.

Vooral in en rond Amsterdam en in de luchtvaartsector zijn weinig plekken. Het grootste tekort dreigt voor mbo’ers die beveiliger of handhaver willen worden. Ook in de ICT en zorg en welzijn zijn er een paar duizend studenten die geen stage kunnen vinden.

De SBB roept met een campagne op onder meer radiozenders bedrijven op om toch stagiaires aan te blijven nemen.

LEES OOK: Met deze studies vind je het makkelijkst een baan – techneuten zijn beter af dan economen en juristen