• Het Russische staatspersbureau RIA Novosti heeft kritiek geuit op de stropdas die de Amerikaanse president Joe Biden droeg tijdens de topontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.
  • Volgens een consultant op het gebied van zakelijke etiquette was de lichtblauwe stropdas van Biden kinderachtig.
  • Dezelfde adviseur zei dat de das van Poetin “besluitvaardigheid” toonde.

Het Russische staatspersbureau RIA Novosti heeft woensdag een deskundige opgevoerd die kritiek had op de stropdas die de Amerikaanse president Joe Biden droeg tijdens de ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Genève.

Tatjana Nikolajeva, een consultant op het gebied van zakelijke etiquette, vertelde het persbureau dat Bidens lichtblauwe das “een soort infantilisme” suggereerde en zei dat de persoon die de stropdas heeft uitgekozen zich niet zelfverzekerd voelde, aldus TIME.

De twee presidenten ontmoetten elkaar in Genève op woensdag om het te hebben over de spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland, die de afgelopen jaren flink zijn opgelopen.

Lees ook: Poetin noemt eerste gesprek met Biden ‘constructief’: ambassadeurs van Rusland en VS keren terug naar elkaars hoofdsteden

Nikolajeva voegde aan haar eerdere opmerking toe dat de stropdas van Biden eruitzag alsof het in de kindercollectie thuishoort.

Dezelfde adviseur vertelde de staatsmedia dat Poetins bordeauxrode stropdas met geometrische vormen een zekere “besluitvaardigheid” toonde en een “vastberadenheid om zijn onderhandelingspositie dynamisch te verdedigen”.

Bordeauxrode stropdassen, zoals die van Poetin, worden in Rusland gewoonlijk gedragen tijdens belangrijke ontmoetingen, vertelde een andere etiquettedeskundige aan RIA Novosti.

De expert zei dat Biden waarschijnlijk niet op de hoogte was van die traditie, aldus TIME.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse president wordt uitgemaakt voor een kind. Onlangs omschreef een van zijn ervaren adviseurs hem tegenover The Washington Post als iemand met de “smaak van een 5-jarige”.

Meer Biden? Bekijk ook deze stukken eens: