• Volgens adviseurs heeft president Joe Biden weinig geduld voor raadgevers die zijn vele vragen niet kunnen beantwoorden.
  • Zo hangt hij geregeld de telefoon op als hij denkt dat mensen zijn tijd verspillen, aldus The New York Times.
  • Maar hij heeft geen last van Trumps woede-uitbarstingen en straalt vaak “onverwachte warmte” uit, zeggen adviseurs.

President Joe Biden is “geobsedeerd met details” en verliest vaak zijn geduld als adviseurs zijn vele vragen niet kunnen beantwoorden, aldus The New York Times.

In een diepgaand portret door de krant schetsen Bidens voormalige en huidige werknemers een beeld van de president als iemand die zijn tijd neemt in het besluitvormingsproces, omdat hij meningen van alle kanten wil horen voordat hij tot een conclusie komt.

“Hij heeft een soort mantra: ‘Je kunt me nooit te veel details geven’”, zegt Bidens nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan tegen The New York Times.

Maar Biden heeft ook een gevoel van urgentie, waardoor hij soms driftbuien heeft. Volgens talloze mensen die regelmatig met hem omgaan, heeft de president een “kort lontje” en kapt hij mensen vaak af als ze niet met zoveel mogelijk details komen.

Drie adviseurs die nauw samenwerken met de president hebben verschillende gevallen genoemd waarin Biden de telefoon ophing, omdat hij vond dat mensen zijn tijd verspilden.

“Je moet je enorm goed voorbereiden”, aldus Dylan Loewe, een voormalig speechschrijver voor Biden. “Ik moet elke denkbare vraag kunnen beantwoorden.”

Joe Biden is een zorgzame familieman

Maar de meeste adviseurs zeggen dat Bidens “vlagen van ongeduld” in niets lijken op de woede-uitbarstingen van voormalig president Donald Trump.

Lees ook op Business Insider

Volgens sommige adviseurs straalt de president vaak “onverwachte warmte” uit en is hij in hart en nieren een zorgzame familieman. Zo belt hij vaak met zijn kleinkinderen en is hij elke avond om 19.00 uur terug in de woonvleugel van het Witte Huis om te dineren met de first lady.

Lees ook: Dit weten we over de familie van Joe Biden, de aanstaande president van de VS met een bewogen geschiedenis

Het portret van de krant gaat ook in op de eetroutine van de president.

Christopher Freeman, een cateraar die vroeger voor Biden werkte toen hij vicepresident was, vertelde The New York Times dat de catering was gevraagd geen bladgroenten te serveren bij openbare evenementen, omdat Biden niet wil worden gefotografeerd met groene stukjes tussen zijn tanden.

Bekijk ook deze stukken over Joe Biden: