De Duitse startup Flixbus neemt de continentaal-Europese activiteiten over van megabus.com, voor de uitbreiding van zijn lange-afstandsdiensten.

Flixbus, de goedkope busdienst en treinconcurrent die Europese steden verbindt, gaat fors uitbreiden, zo maakte de Duitse startup woensdag bekend.

De busdiensten van concurrent megabus.com in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje worden overgenomen van megabus-eigenaar Stagecoach Group. Een overnameprijs werd niet bekend gemaakt.

Flixbus heeft al routes tussen 19 landen in Europa, en heeft ook landelijke netwerken in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië.

De Duitse startup uit München, die in 2013 werd opgericht, biedt inmiddels bustrips naar 800 bestemmingen aan. In korte tijd heeft het bedrijf veel terrein veroverd op de Duitse ov-markt, vooral ten koste van het treinvervoer.

Flixbus in Nederland

In Nederland is de bussenmarkt niet geliberaliseerd, dus mag je als vervoerder alleen internationale lijndiensten aanbieden die tussenstops doen. Bovendien hebben veel studenten een ov-studentenkaart, beschikken de meeste treinen over wifi en is het spoornet al erg fijnmazig.

Lees ook deze reportage van Z24 over de eerste ervaringen met Flixbus in Nederland eerder dit jaar: Flixbus, sneller en goedkoper dan NS, maar het loopt nog geen storm

“Intercity-bussen zijn nieuw in Nederland. Het is normaal dat het aanbod eerst bekender moet worden”, zei een woordvoerder in januari tegenover Z24. “We zijn heel optimistisch dat er straks meer gaat gebeuren.”

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl