Je bent overtuigd als werkgever: je wil starten met e-bike lease voor je personeel. Maar waar begin je?

Als werkgever zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je medewerkers op kunnen stappen. Welke dat zijn, is afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt. In dit artikel helpen we zzp’ers en bedrijven met meer of minder dan 50 medewerkers op weg.

Als zzp’er kun je het beste een fiets kopen, maar doe het wel slim

Als zzp’er zijn er grofweg twee opties te onderscheiden: koop of lease. Het meest voordelige is een e-bike zakelijk aanschaffen. Het voordeel daarvan is dat de fiets van de zaak direct in jouw bezit is. Ook zijn er financiële voordelen: je kan het als investering opgeven en voor bijvoorbeeld speed pedelecs is er ruimte in de willekeurige afschrijving. Omdat de fiets gezien wordt als bedrijfsmiddel, kun je de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek benutten, die tot 318.000 euro gaat.

Vergeet niet dat bij het kopen van een fiets zaken als een verzekering, onderhoud of servicepakketten niet bij de prijs inbegrepen zitten. Zeker bij een e-bike, kunnen deze kosten snel oplopen. Het is dus goed om dit mee te nemen in de berekening, wanneer je nadenkt over een e-bike.

Overtuigd? Kies dan welke fiets bij je past. Ben je een snelheidsduivel? Of wil je liever wat meer luxe? E-bikes zijn er in verschillende soorten en maten. Kan je zelf geen keuze maken? Bedrijven als Hellorider helpen je om de e-bike te kiezen die het beste bij jou past.

Eenmaal gekozen, maken ze de fiets voor je klaar en staat hij binnen twee dagen op je stoep. Voordeel bij het aanschaffen via Hellorider, is het grote aantal servicepartners. Is er een keer wel iets mis met je fiets? Op 250 plekken in Nederland helpen ze je uit de brand.

Werkgever tot 50 personeelsleden, kiezen beter voor e-bike lease op maat

Waar het voor eenpitters misschien makkelijk is om een fiets aan te schaffen, gaat het bij grotere bedrijven vaak om aanzienlijke bedragen. Het leasen van een fiets van de zaak kan dan een oplossing zijn. Zaken als onderhoud, servicepakketten en verzekeringen zitten hierbij in voor een vast bedrag per maand. En met pech langs de weg? De hulpdienst helpt jou of je werknemer.

Hoe hoog het leasebedrag is, hangt af van welke fiets je kiest. Heb je dat uitgezocht, dan zijn er twee manieren om met de kosten van de leasefiets om te gaan. Als werkgever kun je de e-bike ter beschikking stellen. Jouw organisatie vergoedt het totale bedrag van de fiets, waarna de werknemer de bijtelling betaalt. Door de nieuwe regeling die sinds 1 januari 2020 geldt, gaat dat niet meer gepaard met ingewikkelde administratie, maar is dit standaard 7 procent.

Een andere optie om de financiering van een e-bike te regelen, is het cafetariamodel (ook wel individueel keuzebudget). De leasekosten neemt de werknemer op zich via het brutoloon. Heb je globaal een idee hoe je de financiering wil regelen? Bereken dan wat een e-bike precies voor jou kost via dit handige rekenvoorbeeld.

Bereken de kosten voor een leasefiets

Werkgever vanaf 50 personeelsleden kunnen het beste shoppen bij een leasemaatschappij

Ook als corporate kan het aantrekkelijk zijn om je personeel op de fiets naar werk te zien komen. Check in dit artikel alle voordelen op een rij. Wie meer dan 50 e-bikes afneemt, kan het beste bij een leasemaatschappij voor fietsen terecht. Voorbeelden van grote spelers in de markt zijn Leaseplan en Friesland Lease.

Nadat zij de kredietwaardigheid van jouw bedrijf hebben getest, verzorgen ze het contract en de fietsen. De leasemaatschappij blijft eigenaar, maar als werkgever kun je de fietsen na de duur van het contract voor een gunstige prijs overnemen. Bovendien helpen leasemaatschappijen met verzekeringen en pechhulp.

Grote leasemaatschappijen werken vaak samen met een partner als Hellorider, die de service en het onderhoud op zich neemt. Ook maken zij alle fietsen op maat naar de wens van de berijder en leveren ze hem rijklaar voor de deur af.

Meer weten over alle voordelen die e-bike lease met zich meebrengt? En benieuwd welke regeling het beste bij het personeel van jouw bedrijf past? Download dan helemaal gratis de whitepaper van Hellorider. Deze geeft je antwoorden op alle vragen die je mogelijk hebt.