• De Netflix-hitserie Squid Game is de inspiratie voor een nieuwe cryptomunt: SQUID.
  • SQUID is in drie dagen meer dan 49.000 procent in waarde gestegen.
  • Er zijn echter ook meldingen dat van gebruikers die zeggen dat ze de munt niet kunnen verkopen.

De Netflix-serie Squid Game is ongekend populair. Zo populair dat het onvermijdelijke nu is gebeurd: er is een cryptomunt gemaakt gebaseerd op de Zuid-Koreaanse dramaserie.

De SQUID-token is sinds 26 oktober met 49.000 procent omhoog geschoten. De afgelopen 24 uur is de waarde meer dan verdubbeld, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap.

In de serie Squid Game doen honderden deelnemers in groenblauwe trainingspakken mee met een reeks kinderspellen, die voor de verliezers een dodelijke afloop hebben. De uiteindelijke winnaar krijgt een enorm geldbedrag. De Zuid-Koreaanse productie is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

SQUID werd dinsdagochtend nog verhandeld voor zo’n 0,012 dollar. Inmiddels is de waarde gestegen tot ongeveer 5,90 dollar. CoinMarketCap geeft aan dat het niet bekend is hoeveel van de tokens er in omloop zijn.

Ook waarschuwt de website dat er meldingen zijn van gebruikers die hun munten niet kunnen verkopen. Onder een YouTube-video waarin wordt uitgelegd hoe je SQUID kunt kopen zijn soortgelijke berichten te lezen.

Bron: YouTube/iZem
Bron: YouTube/iZem

Online games geïnspireerd op Squid Game

De voorverkoop van SQUID begon op 20 oktober. Volgens de whitepaper was de voorraad in 1 seconde verkocht.

Bezitters van de cryptomunt kunnen meedoen aan online games die zijn geïnspireerd op de Netflix-serie. De fee om deel te nemen wordt betaald in SQUID. Daarvan gaat 10 procent naar de ontwikkelaars. De rest gaat in de prijzenpot.

"Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de prijzenpot", aldus de whitepaper. "En belangrijker: er zijn geen dodelijke consequenties. Jouw ervaring wordt alleen bepaald door de blijdschap als je wint en teleurstelling als je geld verliest in een spel."

SQUID voegt zich bij een reeks meme-munten zoals de shiba inu coin, waarvan de waarde recent is geëxplodeerd zonder duidelijk aanwijsbare reden.

[activecampaign form=28]

Meer over crypto? Lees dan ook eens deze artikelen: