• Betalingsverwerker Square heeft 4.709 bitcoins gekocht voor in totaal 50 miljoen dollar.
  • De concurrent van het Nederlandse Adyen steekt ongeveer 1 procent van het bedrijfsvermogen in de digitale munt.
  • Na de aankondiging maakte de bitcoin meteen een sprong. De cryptomunt werd zo’n 300 dollar meer waard.

De Amerikaanse betalingsverwerker Square heeft 4.709 bitcoins gekocht voor in totaal 50 miljoen dollar. Dat maakte de concurrent van het Nederlandse Adyen donderdag bekend.

Square heeft gemiddeld 10.617 dollar betaald per bitcoin. Het bedrijf kon de duizenden cryptomunten naar eigen zeggen kopen zonder de handelsmarkt te verstoren.

Square, waar Twitter-CEO Jack Dorsey aan het roer staat, heeft nu ongeveer 1 procent van het bedrijfsvermogen in bitcoin geïnvesteerd. Volgens financieel directeur Amrita Ahuja heeft bitcoin “de potentie om een alomtegenwoordige valuta te worden in de toekomst”.

De koers van Square steeg tot wel 3 procent na bekendmaking van het nieuws. En ook de bitcoin ging omhoog. De belangrijkste cryptomunt ter wereld werd in een paar uur tijd 300 dollar meer waard, aldus Coinmarketcap.com.

Bron: Coinmarketcap.com
Bron: Coinmarketcap.com

Het is niet de eerste keer dat Square zich sterk maakt voor bitcoin. In 2018 lanceerde het bedrijf de Cash-app, waarmee gebruikers de digitale munt kunnen kopen en verkopen. Een jaar later volgde Square Crypto, een speciaal team binnen het bedrijf dat zich uitsluitend richt op opensource initiatieven in de cryptowereld.

Volgens Square past de investering van 50 miljoen dollar bij het doel van het bedrijf om iedereen de mogelijkheid te geven mee te doen in de economie. "Square gelooft dat cryptovaluta een bijdrage leveren aan de economische verheffing en iedereen in staat stelt om deel te nemen in een wereldwijd monetair systeem", aldus het betaalbedrijf.

Lees meer over cryptomunten en blockchain: