• Topbelegger Michael Burry heeft getweet over de shiba inu coin, een op de dogecoin geïnspireerde cryptomunt.
  • Burry werd geportretteerd in het boek en de gelijknamige film ‘The Big Short’. Hij ziet niks in cryptomunten zoals de shiba inu coin.
  • Eerder omschreef Burry de bitcoin als “een speculatieve zeepbel.”

De Amerikaanse topbelegger Michael Burry, bekend van het boek en de gelijknamige film ‘The Big Short’, is absoluut geen fan van de shiba inu coin. Hij ziet niks in de ludieke cryptomunt, die gebaseerd is op een andere lichtvoetige cryptomunt, de dogecoin.

Afgelopen week was de shiba inu coin in het nieuws, omdat deze cryptomunt in 7 dagen meer dan drie keer zoveel waard is geworden.

Lees ook: Stijging shiba inu zet dogecoin in de schaduw – parodiemunt noteert stijging van ruim 300% in 7 dagen

Burry is de topman van vermogensbeheerder Scion Asset Management. Hij wees er afgelopen weekend in een inmiddels verwijderde tweet op dat er meer dan 1 biljard munten (ofwel een 1 miljoen keer 1 miljard) van de meme-token in omloop zijn.

"Ik zeg het maar even: een biljard seconden is ongeveer 32 miljoen jaar, een biljard dagen is 2,7 biljoen jaar, dus langer dan het heelal bestaat. Met andere woorden, totaal nutteloos."

De tweet van Burry maakt duidelijk dat hij de shiba inu coin geen aantrekkelijke belegging vindt, gelet op de enorme hoeveelheid munten in omloop.

Alarm over cryptomarkt

De hedgefondsmanager heeft eerder dit jaar de alarmbel geluid over de cryptomarkt. Hij noemde de bitcoin een door schulden aangedreven "speculatieve zeepbel."

Ook zette Burry grote vraagtekens bij de langetermijnvooruitzichten van de cryptomarkt vanwege dreigend overheidsingrijpen. Hij maakte ook de enorme stijging van dogecoin belachelijk.

Burry vergeleek de hype rond de bitcoin, meme-aandelen en andere populaire beleggingen met eerdere zeepbellen op de huizenmarkt en bij internetbedrijven. Hij waarschuwde dat ze "door speculatieve drift tot belachelijke hoogten worden gedreven. De val zal dramatisch en pijnlijk zijn."

Burry is vooral bekend van het boek en de film 'The Big Short'. Daarin komt naar voren hoe hij vroegtijdig de zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt doorzag die uitmondde in de kredietcrisis van 2008.

Onbedoeld plaveide hij ook de weg voor de boom van zogenoemde meme-aandelen eerder dit jaar, door in 2019 te investeren in het aandeel Gamestop. De meest recente update van zijn beleggingsportefeuille laat zien dat hij inzet op een koersval van Tesla en het zwaar op techaandelen leunende beleggingsfonds Ark Invest van Cathie Wood.

Lees hier meer nieuws over cryptomunten: