Premium content ophalen
  • Analisten van Bank of America hebben een inventarisatie gemaakt van de cryptomarkt.
  • Daarbij is ook gekeken naar andere digitale munten dan de bitcoin, zogenoemde altcoins.
  • Hierbij hebben de analisten van Bank of America een top 15 gemaakt van minder bekende altcoins met een sterk groeipotentieel.

Analisten van Bank of America zien de cryptomarkt inmiddels als te omvangrijk om geen aandacht aan te besteden.

“Wij denken dat crypto een hele nieuwe beleggingsklasse gaat vormen”, zegt Alkesh Shah, hoofd van de afdeling crypto en digitale activa van de bank. “De bitcoin is belangrijk met een marktwaarde van zo’n 900 miljard dollar, maar het ecosysteem van digitale valuta omvat zoveel meer.”

Het rapport van Shah markeert de formele entree van Bank of America in een sector waar maandelijks 221 miljoen mensen cryptomunten verhandelen of een op blockchain gebaseerde applicatie gebruiken.

Om te bepalen of een cryptomunt of token onder- of overgewaardeerd is, kijkt de bank specifiek naar de mate waarin softwareprogrammeurs zich inspannen om het ecosysteem rond het digitale logboek (blockchain) van een cryptomunt verder te ontwikkelen. Volgens de analisten toont de huidige activiteit van softwareprogrammeurs dat het Ethereum-netwerk en zijn token ether een dominante positie innemen vanuit dit perspectief.

Ether kan bogen op een marktwaarde van 422 miljard dollar en is daarmee de nummer twee op de cryptomarkt, achter de bitcoin.

Premium content ophalen