• Schiphol wil opnieuw het aantal reizigers dat vliegt via de luchthaven beperken, tot en met de meivakantie.
  • Het zou gaan om een “veiligheidsmarge” van 5 procent minder reizigers, wat neerkomt op enkele duizenden, bevestigt een woordvoerder.
  • De marge moet met name gaan gelden voor de ochtenduren, die vaak de piekmomenten vormen voor Schiphol.
  • Lees ook: Duurdere vliegtickets remmen groei vliegverkeer niet af, volgens economen ING

Schiphol wil opnieuw het aantal reizigers dat vliegt via de luchthaven beperken, tot en met de meivakantie. Het zou gaan om een “veiligheidsmarge” van 5 procent minder reizigers, wat neerkomt op enkele duizenden.

Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf. Zij geeft aan dat de marge met name moet gaan gelden voor de ochtenduren, die vaak de piekmomenten vormen voor Schiphol.

Schiphol overlegt dinsdag en woensdag nog met luchtvaartmaatschappijen en bagageafhandelaars over maatregelen op de luchthaven. Het voorstel van de veiligheidsmarge is tijdens dit overleg aan bod gekomen.

De kans dat daarin nog iets gewijzigd gaat worden, is volgens de woordvoerster klein. “Maar het is nog wel altijd onderwerp van gesprek”, benadrukt zij.

Eerder meldde topman van Schiphol Ruud Sondag al dat er mogelijk een nieuw maximum zou komen voor het aantal reizigers dat de luchthaven tijdens de meivakantie aankan. Dat komt omdat de afhandelbedrijven op de luchthaven nog steeds honderden mensen tekortkomen.

Daarvoor meldde Schiphol nog dat de reizigerslimiet na maart zou komen te vervallen. Die geldt sinds juli vorig jaar en werd ingesteld omdat er personeelstekorten waren bij de beveiligers op Schiphol. Daardoor ontstonden vanaf de meivakantie lange rijen, soms tot buiten de vertrekhal.

LEES OOK: 6 tips voor het scoren van een voordelig vliegticket – dit is het beste moment om te boeken