Samsung heeft op 29 december zijn nieuwe slimme koelkast gepresenteerd, onder de klinkende naam ‘Bespoke Refrigerator Family Hub Plus’. Het is de nieuwste toevoeging aan de lijn van slimme koelkasten van het Zuid-Koreaans techconglomeraat. 

De koelkast heeft een ingebouwd verticaal touchscreen van 32 inch. Met het scherm kunnen gebruikers TikTok-filmpjes bekijken en boodschappen kunnen bestellen. Video’s kunnen worden geminimaliseerd tot een kleiner venster, zodat gebruikers kunnen multitasken op het scherm.

Ondanks de ietwat onhandige oriëntatie van het grote scherm kan je er ook mee tv-kijken. De koelkast wordt namelijk standaard geleverd met een abonnement op de Samsung TV Plus-dienst. Daarmee je gratis naar films, documentaires en meerdere tv-zenders kijken.

Je kon al bestanden met slimme koelkasten van Samsung delen via Microsofts cloudopslagsysteem OneDrive, en daar komt nu ook de Google Photos-cloud bij. Daardoor kunnen gebruikers persoonlijke foto’s op het scherm weergeven. Ook kan kunst op het scherm worden getoond via de Bespoke Atelier-app van Samsung.

De slimme koelkast kan kan met elk Samsung smart device gekoppeld worden.
De slimme koelkast kan kan met elk Samsung smart device gekoppeld worden.
Samsung

Via de SmartThings-app van Samsung kan de koelkast de luchtzuivering regelen en het energieverbruik monitoren.

De Family Hub Plus is een uitbreiding van de SmartThings home productlijn van Samsung. Die werd in 2016 gelanceerd en heeft als doel om taken te automatiseren via internetapplicaties in huis.

Lee Jun-hwa, vice president van huishoudelijke tak van Samsung, zei dat de nieuwe koelkast "een enorm uitgebreide ervaring biedt" die "de innovatie en evolutie van koelkasten zal leiden terwijl het de laatste stijltrends in acht neemt", aldus een in het Koreaans geschreven persbericht van Samsung.

Samsung heeft niet gezegd hoeveel de koelkast zal kosten of wanneer hij te koop zal zijn. Mogelijk geeft Samsung die informatie als de koelkast op Consumer Electronics Show van 2023 getoond wordt.

De CES is 's werelds grootste techbeurs en wordt elk jaar begin januari gehouden in Las Vegas.

LEES OOK: De Google Pixel 7-telefoons komen naar Nederland – zo pakt de vergelijking met de iPhone 14 en de Samsung Galaxy S22 uit