• Samsung liet tijdens de Oscars-uitreiking een reclame zien voor een nieuwe opvouwbare smartphones, de Galaxy Z Flip.
  • De afgelopen maanden lekte bijna alles al uit over de vouwtelefoon. Nu maakt Samsung er zelfs reclame voor, vlak voordat de Galaxy Z Flip officieel wordt onthuld tijdens het Unpacked-evenement op 11 februari.
  • Samsungs nieuwe opvouwbare smartphone heeft een klein scherm aan de buitenkant voor notificaties en een camerasysteem met twee lenzen. Ook kan de telefoon in een hoek van 90 graden op tafel staan voor bijvoorbeeld videobellen.

Dinsdag houdt Samsung zijn Unpacked-evenement, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verwachting meerdere nieuwe smartphones aankondigt. Eentje lijkt in ieder geval al een zekerheidje: een opvouwbare smartphone.

Samsung liet zondagavond tijdens de uitreiking van de Oscars een reclame zien voor een vouwtelefoon. Volgens geruchten van de afgelopen maanden heet het toestel de Galaxy Z Flip. Het gaat om een klaptelefoon die veel weg heeft van de nieuwe Motorola Razr.

Afgaande op de commercial heeft het toestel een camerasysteem met twee lenzen. Op een klein scherm aan de buitenkant naast de camera kunnen korte meldingen worden getoond. Het minidisplay lijkt aanraakgevoelig. In de reclame swipet een gebruiker over het scherm om een oproep te beantwoorden.

Ook kan de telefoon half opengeklapt in een hoek van 90 graden op tafel staan, handig  voor bijvoorbeeld videobellen.

new samsung foldable oscars ad

Foto: screenshot Business Insider

Net als de Galaxy Fold, de eerste opvouwbare smartphone van Samsung die een moeilijke start kende, heeft de Galaxy Z Flip een kier tussen de twee helften als-ie dichtgeklapt is. Dat heeft Motorola beter voor elkaar: de Razr heeft een speciaal scharnier waardoor het toestel volledig dichtgeklapt kan worden – al is de vraag hoe robuust dat ontwerp is.

In de Samsung-reclame was verder in kleine letters rechts onderin een opvallende boodschap te lezen: "Het midden van het hoofdscherm heeft een bobbel. Dat is een natuurlijke eigenschap van het display." Die vouw of de plek waar het scherm buigt, was er ook in de Galaxy Fold. Dat laat nog maar eens zien dat opvouwbare smartphones nog in de kinderschoenen staan.samsung new foldie ad during oscars

Foto: screenshot Business Insider

Dit is alles wat we nu weten over de Galaxy Z Flip. Samsung zal ongetwijfeld meer bekendmaken op 11 februari tijdens het Unpacked-evenement. Dat vindt plaats in San Francisco vanaf 20 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de volledige reclame van Samsung voor de Galaxy Z Flip:


Lees meer over smartphones: