Een maand voor het officiële Unpacked-event van Samsung zijn er beelden gelekt van het nieuwe topmodel van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker.

Max Weinbach van XDA Developers was de eerste die drie gelekte foto’s van de nieuwe telefoon openbaar maakte. De telefoon gaat Samsung Galaxy S20 heten, zo blijkt uit een foto van het openingsscherm. Dat is een breuk met de huidige serie paradepaardjes, met als laatste de Galaxy S10.

De foto van de achterkant van de telefoon toont vier cameralenzen, een flitser en een gaatje dat volgens Weinbach bedoeld is voor een microfoon. Op de achterkant was ironisch genoeg een sticker geplakt met de tekst “geen informatie lekken”.

Het is waarschijnlijk dat Samsung drie verschillende S20-telefoons op de markt brengt. Volgens Weinbach zijn de gelekte foto’s van het middelste model S20+. Er komt ook een basismodel van de Galaxy S20 en een topmodel, de Galaxy S20 Ultra, met nog betere camera’s.

Samsung S20 front back

Foto: XDA Developers

De voorkant van de telefoon heeft opmerkelijk kleine randen rondom het scherm. Volgens de bron die Weinbach de foto’s heeft geleverd, loopt het display minder rond af dan bij de voorgangers van de S20.

Er lijkt ook geen speciale Bixby-knop op de telefoon te zitten om de digitale assistent van Samsung op te roepen.

Lees ook op Business Insider

Samsung leak 1

Foto: XDA Developers

Volgens de geruchtenmachine gaat Samsung ook een tweede opvouwbare smartphone onthullen op 11 februari. De opvolger van de beruchte Galaxy Fold gaat naar verluidt Galaxy Bloom heten.

Lees meer: