Goed nieuws voor iedereen die zich de iconische Razr-telefoon van Motorola uit het vorige decennium kan herinneren: hij is terug!

Nu in 2019 komt de Razr op de markt als opvouwbare smartphone met dezelfde naam en vrijwel hetzelfde ontwerp als het origineel, maar wel gemoderniseerd. De nieuwe Motorola Razr is een dunne smartphone met een groot scherm dat op kan worden gevouwen tot een compact, bijna vierkant apparaat.

Motorola kondigde de Razr woensdag aan en is vanaf 26 december te bestellen in de VS via Verizon. Hij komt ook op de markt in Canada, Azië, Australië en een aantal Europese landen. Onduidelijk is of Nederland daar ook bij zal horen, maar moederbedrijf Lenovo heeft wel een Nederlandse productpagina aangemaakt, meldt Tweakers. In Zweden komt de Razr op 24 januari 2020 op de markt.

Maar nu het slechte nieuws: hij kost 1.500 dollar en gaat in de EU waarschijnlijk rond de 1.600 euro kosten.

Bekijk hieronder alles wat je moet weten over de nieuwe inklapbare Motorola Razr:


De nieuwe inklapbare smartphone Motorola Razr is precies zoals je op basis van de naam mag verwachten: een gemoderniseerde inklapbare smartphoneversie van de klassieke Razr uit het midden van het vorige decennium.

Foto: Motorola

Als hij niet is ingeklapt heeft de Razr een OLED-scherm van 6,2 inch met een resolutie van 876p die daarmee scherper is dan de iPhone 11.

Foto: Motorola

De telefoon is met 17,2 cm ook aan de lange kant, maar is wel ongeveer even breed als de huidige smartphones met grote schermen.


Hij is met 6,9 millimeter erg dun. De meeste telefoons zijn minstens 8 millimeter dik.

Foto: Motorola

Als je het scherm inklapt, is de telefoon nog maar 3,7 inch lang (94 millimeter).

Foto: Motorola

En dat is wat opvouwbare smartphones zo aantrekkelijk maakt. Hij is opgevouwen veel kleiner dan een gewone telefoon met een 6,2 inch-scherm.


Anders dan de Galaxy Fold van Samsung kan het scherm van de nieuwe Razr helemaal worden dubbelgevouwen. De telefoon wordt dan 14 millimeter dik, net wat dikker dan de meeste smartphones.

Foto: Motorola

Het scharnier van de nieuwe Razr is het geheime wapen waardoor het scherm helemaal dubbel gevouwen kan worden.

Foto: Motorola

Aan de buitenkant is er een OLED-touchscreen van 2,7 met een resolutie van 800x600 voor basisfuncties als notificaties, bediening voor muziek en het beantwoorden van berichten.

Foto: Motorola

Er zit een selfiecamera van 5 megapixel in de notch aan de bovenkant als je de Razr openklapt.

Foto: Motorola

De nieuwe Razr steekt onderaan uit net als het origineel, maar nu is daar een vingerafdrukscanner in verwerkt waarmee je de telefoon kan ontgrendelen. Dat was bij het klassieke model natuurlijk niet zo.

Foto: Motorola

De nieuwe Razr draait op een Qualcomm Snapdragon 710-chip, heeft 6 GB aan RAM en 128 GB aan opslagruimte. Daarmee presteert het toestel op papier iets beter dan de middenmoot.

Foto: Motorola

Bij de introductie draait de Razr op Android 9, terwijl de nieuwere Android 10-versie al in september uitgekomen is.


Je krijgt een batterij van 2.510 mAh en dat is niet echt groot voor een telefoon met een scherm van 6,2 inch.

Foto: Motorola

De Pixel 4 XL met een scherm van 6,3 inch heeft een batterij van 3.700 mAh en de batterijduur daarvan is al niet echt om over naar huis te schrijven. Maar misschien hoeft de batterij van de Razr niet veel energie te leveren voor de Snapdragon 710-chip en het scherm met een 876p-resolutie en houdt hij het toch aardig vol tussen de oplaadbeurten door.


Een andere opvallende specificatie is het gewicht van de nieuwe Razr van 205 gram.

Foto: Motorola

Daarmee is de Razr zwaarder dan de meeste andere moderne smartphones. Hij is net iets zwaarder dan de 194 gram van de iPhone 11.


Vanwege de opvouwbaarheid mogen we ervan uitgaan dat de nieuwe Razr tamelijk kwetsbaar is.

Foto: Motorola

In de VS krijg je een garantie van een jaar en wordt je scherm binnen die periode gratis gerepareerd als hij bij normaal gebruik kapot is gegaan. Maar daarna en bij overdreven gebruik kost het 300 dollar om het scherm te vervangen. Motorola komt in landen buiten de VS met informatie over de garantie op het moment dat de telefoon daar beschikbaar komt.

LEES OOK: Dit zijn de 7 beste smartphones ter wereld