Hoewel er in de afgelopen periode een aantal speciaal voor generatieve artificial intelligence (AI) gemaakte gadgets op de markt zijn gekomen, denkt CEO Sam Altman van ChatGPT-maker OpenAI niet dat er speciale gadgets nodig zijn om in de toekomst met de nieuwe technologie om te gaan.

Altman verwacht dat onze computers en smartphones voldoende zullen zijn, zo zegt hij tegen universiteitsblad MIT Technology Review.

De baas van OpenAI denkt dat het soort app dat hij voor ogen heeft voor toekomstige AI-systemen in de cloud kan bestaan. Hij beschrijft de app als een “supercompetente collega die absoluut alles over mijn hele leven weet, elke e-mail, elk gesprek dat ik ooit heb gehad”.

Hoewel Altman AI-apparaten interessant acht, en ook investeert in zulke projecten, claimt hij dat het ver buiten zijn expertise ligt.

Toch gaan er geruchten dat hij bezig is met het ontwikkelen van zijn eigen AI-gadget. Vorig jaar meldde technieuwssite The Information dat Altman in gesprek was met Jony Ive, de ontwerper van de iPhone, over het maken van een AI hardware product. Volgens de publicatie was ook CEO Masayoshi Son van investeringsbank SoftBank bij de gesprekken betrokken.

AI-gadgets worden tot dusver slecht ontvangen

Of er inderdaad een toekomst is voor speciale AI-apparaten valt te betwijfelen. De introductie van de Humane AI Pin, een broche die met AI werkt en een poging doet om de smartphone te vervangen, werd immens slecht door techreviewers ontvangen.

YouTuber Marques Brownlee stelde zelfs dat de Pin het slechtste product is dat hij ooit onder ogen heeft gekregen.

Daarnaast is ook de Rabbit R1 op de markt gekomen. Dit kleine AI-apparaatje probeert een metgezel van de smartphone te worden, maar presteert net als de AI Pin, bar slecht. Beide apparaten zijn traag, hebben een korte batterijduur en kunnen niet wat bij de lancering beloofd werd.

LEES OOK: Microsoft en OpenAI willen supercomputer van $100 miljard bouwen voor artificial intelligence