Revolut heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De onlinebank heeft inmiddels 2 miljoen klanten, vier keer zoveel als een jaar geleden.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

In Nederland heeft Revolut zo’n 30.000 klanten. In het afgelopen half jaar zijn er ongeveer 10.000 nieuwe klanten bijgekomen.

Bij Revolut kun je via de app in vijf minuten een rekening openen. Extra voordeel is dat je tegen een gunstige wisselkoers euro’s om kunt wisselen naar buitenlandse valuta. Volgens  de Consumentenbond is Revolut “een goedkoop alternatief voor een gewone creditcard” als het gaat om betalingen in andere valuta.

Inmiddels biedt het bedrijf ook reis- en smartphoneverzekeringen aan en kun je cryptovaluta kopen via de app. Daarvoor moet je wel het premium-abonnement afsluiten à 7,99 euro per maand.

Ook kun je binnenkort aandelen, opties en andere beleggingsproducten te verhandelen in de app, zonder daar commissie voor te betalen, kondigde Revolut donderdag aan.

100 miljoen klanten in 2023

Revolut is een van de nieuwe onlinebanken die in rap tempo groeit. Concurrenten zijn onder meer N26, Fidor en Monzo. Ook het Nederlandse bunq vist in dezelfde vijver.

In april kreeg Revolut nog een nieuwe investering van 250 miljoen dollar in een Series C-financieringsronde. Daarmee wordt de onlinebank gewaardeerd op 1,7 miljard dollar.

In totaal is er nu 336 miljoen dollar geïnvesteerd in de startup van de in Rusland geboren Nikolay Storonsky, een voormalig bankier bij Credit Suisse.

Maandelijks wordt er voor 1,8 miljard dollar aan transacties gedaan via de app, acht keer zoveel als een jaar geleden. Over vijf jaar wil Revolut 100 miljoen klanten hebben.

Het bedrijf van Storonsky wil dit jaar wereldwijd groeien, om te beginnen in de VS, Canada, Singapore, Hongkong en Australië. Het aantal werknemers moet dit jaar meer dan verdubbelen, van 350 naar 800.

LEES OOK: Ik gebruikte de betaalpas van Revolut op reis naar de VS en deze dingen vielen me op