De Britse fintechstartup Revolut heeft 250 miljoen dollar opgehaald in een Series C-financieringsronde. Daarmee komt de waardering van de onlinebank uit op 1,7 miljard dollar.

Dat maakte Revolut donderdag bekend.

Bij Revolut kun je via de app in vijf minuten een rekening openen. Extra voordeel is dat je tegen een gunstige wisselkoers euro’s om kunt wisselen naar buitenlandse valuta. Volgens  de Consumentenbond is Revolut “een goedkoop alternatief voor een gewone creditcard” als het gaat om betalingen in andere valuta.

Inmiddels biedt het bedrijf ook reis- en smartphoneverzekeringen aan en kun je cryptovaluta kopen via de app. Daarvoor moet je wel het premium-abonnement afsluiten à 7,99 euro per maand.

Revolut is een van de nieuwe onlinebanken die in rap tempo groeien. Concurrenten zijn onder meer N26, Fidor en Monzo. Ook het Nederlandse bunq vist in dezelfde vijver.

100 miljoen klanten in 2023

In totaal is er nu 340 miljoen dollar geïnvesteerd in de startup van de in Rusland geboren Nikolay Storonsky, een voormalig bankier bij Credit Suisse. Ditmaal is het Hongkongse investeringsfonds DST Global leidend in de kapitaalronde, waarin ook Index Ventures en Ribbit Capital meedoen.

De onlinebank heeft inmiddels 2 miljoen klanten. Maandelijks wordt er voor 1,8 miljard dollar aan transacties gedaan via de app, acht keer zoveel als een jaar geleden. Over vijf jaar wil Revolut 100 miljoen klanten hebben.

De nieuwe zak met geld wil het bedrijf gebruiken om wereldwijd te groeien, om te beginnen in de VS, Canada, Singapore, Hongkong en Australië. Het aantal werknemers moet dit jaar meer dan verdubbelen, van 350 naar 800.

LEES OOK: Ik gebruikte de betaalpas van Revolut op reis naar de VS en deze dingen vielen me op