Bedrijvenbegeleider Remote heeft een investering van 35 miljoen dollar opgehaald. In april haalde de startup al 11 miljoen dollar op.

Remote helpt bedrijven die iemand in het buitenland willen aannemen. Het platform handelt zaken als loonadministratie, belastingen en lokale personeelsbeloningen af.

Remote is in 2019 opgericht door de Nederlander Job van der Voort en zijn Portugese compagnon Marcelo Lebre.

Het bedrijf heeft nu voet aan de grond in 17 landen. Dat moeten er binnen afzienbare tijd 35 worden.

Werken of afstand heeft door de coronacrisis een impuls gekregen. Dat merkt de startup Remote, dat bedrijven helpt met het aannemen van werknemers op afstand, als geen ander.

Het bedrijf van de Nederlander Job van der Voort en Portugees Marcelo Lebre haalde in april al 11 miljoen dollar op, een jaar na de oprichting. Nu komt daar nog eens 35 miljoen dollar bij, maakte Remote dinsdag bekend.

Het kersverse kapitaal is afkomstig van Index Ventures. Sequioa Capital en enkele angel-investeerders.

Remote fungeert als tussenpersoon voor bedrijven die iemand willen aannemen uit het buitenland. Daar komt namelijk een hoop bij kijken: zaken als de loonadministratie, belastingen en personeelsbeloningen moeten voldoen aan lokale regels.

Dat allemaal uitzoeken voor elk land, daar hebben veel bedrijven geen zin in. Dus schakelen ze Remote in om dat voor hen te doen. Daarmee werpt Remote zich in feite op als lokale werkgever in het land van de werknemer.

Dat heeft als voordeel dat de werknemer fatsoenlijke secundaire arbeidsvoorwaarden krijgt. En daarmee is een bedrijf als werkgever weer een stuk aantrekkelijker.

GitLab als lichtend voorbeeld

Ervaring met werken op afstand deed Van der Voort op bij GitLab, het softwarebedrijf van de Nederlandse CEO Sytse Sijbrandij. Als vice president of product zag hij in vijf jaar tijd GitLab groeien van 5 naar 450 werknemers, zonder kantoor.

GitLab is inmiddels 2,75 miljard dollar waard en heeft bijna 1.300 werknemers die allemaal remote werken.

"Je kunt beter talent aantrekken op meer plekken in de wereld. En die mensen kunnen vaak veel zelfstandiger werken", zei Sijbrandij vorig jaar in gesprek met Business Insider. Minder woon-werkverkeer levert meer vrije tijd op en scheelt ook nog eens CO2-uitstoot.

Lees meer: Sytse Sijbrandij wilde eerst niks weten van investeerders, nu is zijn bedrijf GitLab $2,75 miljard waard – dit is zijn verhaal

Van der Voorts compagnon Marcelo Lebre is afkomstig van vertaaldienst Unbabel, waar hij hoofd technologie was. Samen bouwen ze sinds begin 2019 aan Remote.

Remote wil uitbreiden naar 35 landen

De HR-dienst blijkt zeer gewild. Het aantal klanten verdubbelt elke maand, laat het bedrijf weten aan TechCrunch. Hoeveel klanten er zijn, wil Remote niet kwijt. Wel dat de bedrijfsgrootte uiteenloopt van tien werknemers tot een paar duizend.

Concurrenten zijn er volop: Deel, Papaya Global, Lattice, Factorial en Turing doen iets vergelijkbaars. Allemaal haalden ze tientallen miljoenen aan financiering op.

Wat Remote Volgens Van der Voort onderscheidt, is dat het bedrijf niet samenwerkt met partners, maar alles vanaf nul opbouwt.

"We zijn eigenaar van het hele netwerk, dus we hebben veel controle. Er zit geen derde partij in de keten", zei hij eerder tegen Sprout. Dat betekent dat Remote snel kan schakelen.

Remote heeft nu voet aan de grond in 17 landen. Dat moeten er binnen afzienbare tijd 35 worden. De nieuwe zak met geld moet daarbij helpen.

Lees meer over recruitment:


[activecampaign form=20]