Premium content ophalen
  • Sinds september zijn tekenen van een chronisch tekort aan IT-professionals zoals voor de coronacrisis weer terug, vertellen twee IT-recruiters aan Business Insider.
  • De concurrentie tussen werkgevers is extra hevig bij developers. Werkgevers lokken personeel weg bij elkaar en houden sollicitatieprocedures zo kort mogelijk.
  • Tekenbonussen of een Tesla van de zaak worden soms ingezet om IT’ers aan te trekken.
  • Verder blijven complexe en innovatieve opdrachten belangrijk binnen de IT. Dat gaat boven de naamsbekendheid van een werkgever.

Moordende concurrentie. Zo beschrijft oprichter Onno de Bel van IT-recruiter en detacheerder Sterrk de situatie op de arbeidsmarkt voor IT-personeel tegen Business Insider. Hij weet het als geen ander, nadat vorige maand een andere werkgever een van zijn junior developers wegplukte.

Vervolgens belde hij de rest van het team op om het vertrek van de medewerker aan te kondigen voordat het nog bekend was en deed de andere developers ook een voorstel.

Sinds september zijn bedrijven weer hard op zoek naar webdevelopers, datawetenschappers en cloud engineers, zegt De Bel. “Het is een inhaalslag. De markt komt snel terug.” In het afgelopen halfjaar werd werving vanwege de coronacrisis op een laag pitje gezet.

Premium content ophalen