Een recruiter checkt of jouw vaardigheden en ervaring aansluiten bij de functie waarvoor een vacature openstaat. Je cv en sollicitatiebrief zijn daarbij cruciaal.

Toch maken sollicitanten vaak dezelfde fouten bij het opstellen van deze documenten, volgens de Amerikaanse carrièrecoach Jenny Foss.

In haar nieuwe boek What To Do (and NOT Do) in 75+ Difficult Workplace Situations behandelt ze drie fouten met betrekking tot het cv en de motivatiebrief waar sollicitanten waakzaam voor moeten zijn – en wat ze wél zouden moeten doen.

1) Vermeld niet alleen je taken en verantwoordelijkheden op je cv

Foss merkt dat de meeste van haar cliënten zichzelf onderwaarderen in hun cv en motivatie bij het solliciteren. In plaats van dat ze de nadruk leggen op de impact die ze hebben gehad of het resultaat dat ze hebben behaald, noteren ze enkel de taken en verantwoordelijken die ze hadden in eerdere functies.

“Veel mensen denken dat als ze geen duidelijke, kwantitatieve resultaten hebben, ze het niet kunnen delen, omdat er geen cijfers zijn om te benadrukken”, schrijft Foss in haar boek.

Volgens de carrièreoach tellen kwalitatieve resultaten echter net zo zwaar. Je kunt bijvoorbeeld benadrukken hoe je als leider een team hebt getransformeerd, zegt ze.

Om je impact te benadrukken, raadt Foss aan om elke bullet point op je cv na te lopen en je af te vragen: “Waarom deel ik dit?”

Je moet het zakelijke belang laten zien van wat je hebt gedaan in een functie en waarom het relevant is voor de baan waarop je solliciteert, zegt ze.

2) Vermijd jargon en ‘buzzwords’ bij een sollicitatie

Er zijn bepaalde clichés die je steeds weer terugziet in cv's, aldus Foss. Termen als ‘oog voor detail’, ‘staat van dienst’ en ‘verantwoordelijk voor’ kun je volgens haar beter vermijden, als je ze niet duidt.

Heb je oog voor detail? Geef dan een voorbeeld van een situatie waarin deze organisatorische vaardigheden van pas kwamen, zegt ze.

Volgens de carrièrecoach kun je bedrijfsspecifieke jargon en afkortingen ook beter niet gebruiken in je cv en motivatiebrief.

3) Vermeld niet elke baan die je ooit hebt gehad

Dat je een bepaalde functie had, wil niet zeggen dat je deze ook moet opnemen in je cv.

Ben je na een paar maanden vertrokken bij een bedrijf omdat het je niet beviel? Dan kun je dat best achterwege laten bij je sollicitatie, zegt Foss. Je kunt er ook voor kiezen om je eerste baan niet te vermelden, als je bang bent dat een recruiter je te oud zal vinden.

“Dit is niet je autobiografie. Het is een marketingtool.” Het doel is om genoeg informatie te geven om te worden uitgenodigd voor een gesprek, aldus Foss.

Ook zijn gaten in je cv niet per se een probleem, volgens de carrièrecoach. Ongeacht of deze zijn ontstaan wegens jonge kinderen, een sabbatical of een lange reis.

Mensen zijn al gauw geneigd zich hiervoor te verontschuldigen, maar je kan volgens Foss op je cv gewoon het woordje “loopbaanonderbreking” toevoegen. Voel je er niet schuldig over en concentreer je op de kwalificaties voor de functie, adviseert ze.

LEES OOK: Dit zijn 6 manieren om een sollicitatiegesprek te verknallen, zonder dat je het doorhebt – recruiters leggen uit waarom