• Meerdere investeerders zouden geïnteresseerd zijn in het failliete e-bikebedrijf Qwic, volgens de curator.
  • Over een mogelijke doorstart wil de curator nog niets zeggen, omdat hij verwacht dat er zich nog meer geïnteresseerden zullen melden.
  • Qwic ging maandag failliet, nadat de fabrikant van e-bikes in de financiële problemen was geraakt door een grote naheffing van de douane.
  • Lees ook: Weer een Nederlandse e-bikefabrikant failliet: naheffing douane doet Qwic de das om

Er zouden zich verschillende geïnteresseerde partijen hebben gemeld bij de curator van het failliete e-bikemerk Qwic. Dat meldt Wieringa Advocaten, het kantoor van curator Stephan van de Kant.

Kant wil verder geen mededelingen doen over de mogelijkheden voor een doorstart, maar gaat er wel vanuit dat er zich op korte termijn nog meer kandidaten zullen melden.

Qwic werd maandag failliet verklaard. Het bankroet volgde op een uitstel van betaling, dat het bedrijf een week daarvoor al aanvroeg.

Volgens Qwic-directeur Taco Anema volgde het faillissement onder meer op een onverwachte voorgenomen navordering van de Douane van zo’n 12 miljoen euro aan invoerbelasting. Die kwam bovenop moeilijke omstandigheden op de markt voor e-bikes.

De curator stelt dat diverse investeerders nog wel potentie zien in "de onderscheidende innovatieve kracht" van het bedrijf. "In een nieuwe constructie is het zeer wel mogelijk Qwic door te ontwikkelen tot een veerkrachtige, en winstgevende relevante speler binnen de e-mobiliteitssector".

Maar over welke interesse er inmiddels is geweest, evenals over de inhoud van de gesprekken, wil de curator verder geen mededelingen te doen.

Als gevolg van het faillissement is het bedrijf "nagenoeg stilgevallen", meldt de curator verder. Er zou echter nog wel een lijst zijn met bestellingen die uitstaan. Daarvan wordt nog onderzocht welke uitgeleverd kunnen worden.

Wieringa Advocaten stelt dat klanten die al een betaling hebben gedaan, maar hun bestelling deels of niet hebben ontvangen, een vordering kunnen indienen.

LEES OOK: VanMoof overgenomen door e-stepmerk Lavoie van Brits bedrijf McLaren