Telecombedrijven moeten klanten de mogelijkheid geven om ongebruikt beltegoed mee te nemen. Gebeurt dit niet op korte termijn, dan wil minister Kamp dat mogelijk in een wet vastleggen.

Minister Kamp van Economische Zaken wil providers nog even de tijd geven om ervoor te zorgen dat klanten meer te kiezen krijgen op het gebied van ongebruikt beltegoed, schrijft hij donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Is er volgend jaar nog steeds weinig te kiezen, dan gaat de minister bekijken of hij in een wet kan vastleggen dat consumenten het beltegoed dat ze overhouden, kunnen meenemen.

Kamp volgt hiermee de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, die al eerder aangaf dat klanten op dit vlak meer keus moeten hebben. Het beltegoed moet nu nog binnen een maand worden opgemaakt.

“Consumenten die hun tegoed niet willen kwijtraken, moeten kunnen kiezen voor een abonnement dat dat voorkomt. Nu is die keuze er nauwelijks”, aldus Kamp, die aangeeft dat dit telecombedrijven de kans biedt nieuwe producten aan te bieden.

Volgens de Consumentenbond gaat maandelijks 68 miljoen euro aan ongebruikt beltegoed in rook op. De bond pleit ervoor dat het tegoed van mobiele abonnementen minimaal een jaar lang houdbaar wordt.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl