Wat zijn de populairste banen en bedrijven bij jonge professionals die vers van de universiteit komen? Vacatureplatform Magnet.me stelde een top 100 samen van populairste startersbanen, op basis van 12.500 vacatures die dit jaar voorbijkwamen.

Magnet.me koppelt sinds 2012 afstudeerders aan bedrijven. Het online platform is een kruising tussen een vacaturesite, LinkedIn en Tinder.

Bezoekers krijgen vacatures te zien die passen bij hun profiel en kunnen die negeren of leuk vinden. Lijkt de functie je wel iets, dan kun je direct solliciteren.

Lees meer over Magnet.meDeze Nederlandse startup ziet de Brexit als grote kans – en krijgt €1 miljoen om te groeien in het VK

Om de ranglijst op te stellen heeft Magnet.me gekeken naar de verhouding tussen negeren en leuk vinden, en het percentage dat vervolgens daadwerkelijk solliciteert.

En de winnaar is.... een baan als Junior Consultant Artificial Intelligence bij Accenture! De hippe wereld van de kunstmatige intelligentie dus.

Populaire bedrijven zijn naast consultants zoals Accenture (en Roland Berger en EY) ook andere grote corporates. Denk aan advocatenfirma’s (Clifford Chance) en banken (ABN Amro).

Levensmiddelengigant Unilever en bierbrouwer Heineken komen elk maar liefst zeven keer voor in de top 100 met hun startersbanen. "We horen van starters veel terug dat een steile leercurve in die eerste baan belangrijk voor ze is, en het zijn daarom vooral de intensieve begeleiding en aantrekkelijke traineeships bij deze grote corporates waar ze wel oren naar hebben", zegt mede-oprichter Vincent Karremans van Magnet.me. "Daarnaast zijn het natuurlijk gewoon prachtige merken om voor te kunnen werken."

Opvallende afwezige in de top 100 is de overheid, toch een grote werkgever. Op de lijst staan zes startersbanen bij Defensie en drie traineeships bij respectievelijk de EU, de gemeente Amsterdam en de gemeente Rotterdam. That's it.

Bekijk de volledige lijst van honderd populaire startersfuncties hieronder:

 

Lees meer over carrière en de arbeidsmarkt: