• De Russische president Vladimir Poetin is extreem beducht voor een moordaanslag, volgens een voormalig lid van de Russische veiligheidsdienst.
  • Poetin heeft bij zijn privéstranden zelfs gewapende duikers rondzwemmen die potentiële huurmoordenaars moeten onderscheppen.
  • “Dit laat zien hoezeer hij voor z’n leven vreest”, zegt Vitaly Brizhaty tegen TV Rain.
  • Lees ook: Poetins superjacht: zo ziet de $100 miljoen kostende ‘Graceful’ er van binnen uit

De Russische president Vladimir Poetin is zo paranoïde dat hij rond zijn privéstranden gewapende duikers inzet en opzettelijk valse informatie geeft aan zijn eigen lijfwachten, aldus een voormalig lid van de Russische veiligheidsdienst FSO. 

“Dit laat zien hoezeer hij vreest voor zijn leven”, vertelde Vitaly Brizhaty in een recent interview met de onafhankelijke Russische zender TV Rain.

Brizhaty werkte voor de federale veiligheidsdienst FSO en vluchtte uit Rusland naar Ecuador, nadat het Russische leger Oekraïne binnenviel, volgens Radio Free Europe.

De voormalige veiligheidsagent gaf ook aan dat Poetin zo bang is om vermoord te worden, dat hij een van zijn lijfwachten bij de wasmachinedienst laat werken in een paleis op de Krim, meldde The Telegraph in een verwijzing naar het interview met TV Rain. 

De ex-veiligheidsagent zei dat hij hondengeleider was voor de FSO en werkte bij een van Poetins geheime eigendommen op de Krim. Brizhaty gaf aan dat Poetin zijn eigen bewakers niet volledig vertrouwde en vaak tegen hen loog over zijn aankomst op de Krim en waar hij zou verblijven, volgens het rapport. 

"Mensen kregen bijvoorbeeld te horen: 'hij rust uit in de datsja'. Iedereen stelde zich daarop in, maar hij zou dan net zo goed op een heel andere plek kunnen zijn", vertelde Brizhaty aan TV Rain,

LEES OOK: Inflatie in Rusland knalt omhoog: dat is geen goed teken voor de economie, erkent ook Poetin