De Russische president Vladimir Poetin zou nóg een dochter hebben. Ze heet Katerina Tikhonova, is 31 jaar en ze is professioneel danser en wetenschapper.

Een van Tikhonova’s danscollega’s bevestigde de hardnekkige geruchten die al een tijd de ronde deden. Om vervolgens al zijn uitspraken weer in te slikken.

Dat Poetin een derde dochter heeft is een even hardnekkig als onbevestigd gerucht. Tot zondag. Toen bevestigde Manfred Mohab dat Tikhinova de jongste dochter van de Russische president is.

Mohab, de vice-president Juridische Zaken van de Wereld Rock-‘n-Roll Confederatie (WRRC), klapte uit de school toen hij geïnterviewd werd op een dansevenement. Mohab vertelde daar tegen Reuters dat hij Tikhonova goed kende, desgevraagd beaamde hij tot tweemaal dat zij Poetins dochter is.

Foto: Poetins vermeende dochter als danseres Bron: New Kaliningrad

Het Kremlin noch Tikhonova reageerden op Reuters verzoek  om commentaar.

Nadat Mohabs verklaring gepubliceerd was, belde hij met Reuters met de boodschap dat hij niet kan bevestigen dat hij de dochter van “meneer Poetin” kent. “Ik heb niets met hen te maken.”

Gevraagd waarom hij eerder dan het tegenovergestelde had beweerd zei Mohab: “Geloof me, het was zo rumoerig tijdens het evenement dat ik de vraag niet goed begreep. Dus het is niet zeker dat ik wel de juiste antwoorden heb gegeven.”

Lees ook op Business Insider

Dit is de tweede keer dat Reuters over Poetins vermeende dochter publiceert waarna de publicatie publiekelijk wordt betwist.

In 2015 berichtte een Russische journalist al over Tikhonova. In zijn spraakmakende artikel “Zij” claimde Oleg Kashin dat hij Poetins dochter had ontdekt. Het artikel was snel na publicatie al niet meer te vinden op het internet. In het artikel legde Kashin het verband tussen de danseres Katerina Tikhonova, wetenschapper en de directeur van het bedrijf ‘Иннопрактика’.

Kashin schreef dat de drie Katerina’s – Poetin, danseres Tikhonova en wetenschapper Tikhonova één en dezelfde vrouw zijn. Kashin schreef ook dat Tikhonova in 1986 geboren was, maar dat haar overige biografische gegevens onduidelijk zijn – evenals die van de wetenschapper.

Poetins vermeende dochter als wetenschapper Foto: via Oleg Kashin/Kashin

Kashin legde het verband naar aanleiding van het feit dat Tikhonova de wetenschapper tevens de vice-president is van Acrobatic Rock ‘N’ Roll.

“Geen idee wie dat is,” aldus Poetins woordvoerder Dmitry Peskov over de danseres in Forbes in 2015. “Voor zover ik weet zijn er vele dames die claimen Poetins dochter te zijn.”

LEES OOK: Trump is mogelijk niet welkom bij het koninklijk huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle