Premium content ophalen

De coronacrisis hakt er flink in bij veel bedrijven. Een deel van de werkgevers is daarom genoodzaakt personeel te ontslaan.

Zowel werkgever als werknemer hebben er baat bij dat het ontslagtraject soepel verloopt. Het kweken van goodwill bij werknemers speelt hierbij een rol.

Van alle manieren die er zijn om tot ontslag te komen, is de vaststellingsovereenkomst (vso) met wederzijds goedvinden waarschijnlijk het gunstigst.

Suzanne Knottnerus van de juridische startup blended.law geeft 8 tips aan werkgevers om het ontslagtraject met een vso zo makkelijk mogelijk te maken.

Werkgevers hadden in het prille begin van 2020 misschien nooit gedacht dat ze dit jaar tientallen, honderden of zelfs duizenden medewerkers zouden moeten ontslaan. De economie draaide immers goed, maar daar heeft de coronacrisis verandering ingebracht

De steunmaatregelen van de overheid zijn in veel gevallen onvoldoende en bedrijven kondigen ontslagen aan. Zo schrapt KLM 4.500 tot 5.000 banen, terwijl bij Tata Steel en bouwer BAM respectievelijk 850 en 1.000 banen verloren gaan. 

Booking.com dat als reisplatform hard is geraakt door de coronacrisis, heeft aangekondigd 17.000 mensen te ontslaan, waarvan een derde in Nederland. 

Premium content ophalen