Premium content ophalen

Door de coronacrisis valt bij veel bedrijven een massaontslag. Het einde van een dienstverband is een grote verandering die je zo soepel mogelijk wil laten verlopen.

Werkgevers willen het dienstverband meestal beëindigen met een vaststellingsovereenkomst (vso) met wederzijds goedvinden. Werknemers ontvangen daarvoor een beëindigingsvoorstel.

Het is goed om het beëindigingsvoorstel met een juridische bril te bekijken. Kloppen de vakantiedagen en het concurrentiebeding? En is een opleidingsbudget of vrijstelling van werk mogelijk?

Suzanne Knottnerus van de juridische startup blended.law noemt zeven punten waar je op moet letten in het beëindigingsvoorstel.

De coronacrisis is diepe gaten in de Nederlandse economie aan het slaan, met massaontslagen tot gevolg. Het einde van een dienstverband is een grote verandering. Om die zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het zaak om hier goed naar te kijken met een juridische bril.

Om iedereen die met een reorganisatie en ontslag te maken krijgt een beetje op weg te helpen, sprak Business Insider met Suzanne Knottnerus, mede-oprichter van de startup blended.law, een online platform waar advocaten, juristen en notarissen hun diensten aanbieden tegen vaste prijzen. 

In tijden van corona is juridische ondersteuning geen bijzaak. Nadat Booking.com-topman Glenn Fogel had aangekondigd 17.000 mensen te ontslaan, waarvan een derde in Nederland, besloot blended.law een helpdesk op te zetten.

Premium content ophalen