In Duitsland is na Pasen een stapsgewijze terugkeer naar de ‘normale situatie’ misschien mogelijk.

Het is wel belangrijk dat iedereen zich tijdens het Paasweekend aan de anticoronaregels blijft houden.

In Duitsland zijn zeker 2.100 mensen overleden door het longvirus.

Het lijkt er op dat Groot-Brittannië nog zeker drie weken te maken heeft met lockdown-maatregelen.

Als de huidige voorzichtig positieve ontwikkelingen aanhouden gaat Duitsland na Pasen kijken hoe het land langzaam kan terugkeren naar de ‘normale situatie’.

De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, denkt dat een voorzichtige vermindering van de noodmaatregelen straks mogelijk is. Onze Oosterburen hebben de afgelopen dagen kleine successen geboekt in het tegengaan van verdere verspreiding van het virus.

“Als de huidige ontwikkeling van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen aanhoudt, dan gaan wij met de premiers van de deelstaten overleggen over een stapsgewijze terugkeer naar de normale situatie”, zei Spahn.

Het is volgens de minister wel van belang dat alle Duitsers zich tijdens de paasvakantie in dat land aan de maatregelen houden.

'Waarschijnlijk nog zeker 3 weken coronamaatregelen voor Britten'

Donderdagmiddag houdt Spahn samen met de minister van Familiezaken Franziska Giffey en de directeur van het Robert Kocht Institut (RKI) een persconferentie over de stand van zaken in Duitsland rond het coronavirus.

In Duitsland zijn zeker 2100 mensen overleden door het longvirus en 108.000 mensen besmet, volgens het RKI, de Duitse tegenhanger van het RIVM.

De Britse bevolking krijgt waarschijnlijk te horen dat het land nog zeker drie weken op slot blijft vanwege het coronavirus. Dat meldden media in het land.

De groep ministers van de Britse regering die bezig is met de coronacrisis komt virtueel bijeen om te bespreken wat de effecten zijn geweest van de maatregelen die op 23 maart ingingen. Dat gebeurt onder leiding van minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Die vervangt de door het coronavirus gevelde premier Boris Johnson.

Politieke leiders uit het hele land zullen na de bijeenkomst gezamenlijk een oproep aan de bevolking doen om deze paasdagen thuis te blijven, zo is de verwachting.

Lees meer over de corona-aanpak in Duitsland: