Alexander Klöpping staat er binnenkort alleen voor bij Blendle. Mede-oprichter Marten Blankesteijn trekt zich terug uit de dagelijkse leiding bij de online kranten- en bladenkiosk.

“Na 6,5 jaar eindbaasje spelen bij Blendle vind ik het tijd voor wat nieuws”, schrijft de 29-jarige Utrechter op het Blendle-blog.

Blankesteijn wordt dit jaar vader en denkt niet dat hij dat kan combineren met het ondernemerschap. “Ik heb altijd 80 uur per week gewerkt, en dat is dan niet meer vol te houden, maar ik zie ook niet hoe ik parttime een goede baas kan zijn. Dus het leek me voor iedereen het best als ik een stap opzij zou doen.”

De afgelopen maanden zijn de taken van Blankesteijn beetje bij beetje overgedragen aan andere werknemers. Nu kan hij met een gerust hart het bedrijf verlaten.

Helemaal vertrekken doet hij niet. “Ik blijf ook wel betrokken, maar dan als aandeelhouder, niet als iemand die elke dag op kantoor is.”

Nieuwe investering

Blendle is in 2014 opgericht door Klöpping en Blankesteijn. Via de website en app is het mogelijk om tegen betaling losse artikelen aan te schaffen uit kranten en tijdschriften. Naast Nederland is het bedrijf ook actief in Duitsland en de VS.

Donderdag werd bekend dat Blendle opnieuw geld heeft opgehaald bij investeerders. Het Japanse mediaconcern Nikkei, eigenaar van de Financial Times, en het Amsterdamse fonds INKEF Capital trekken de portemonnee. Om welk bedrag het gaat, is niet bekendgemaakt.

Eerder haalde Blendle 3 miljoen euro op bij The New York Times en de Duitse mediareus Axel Springer.

LEES OOK: Alexander Klöpping legt uit waarom Blendle niet in Amsterdam maar in Utrecht zit