Blendle-medeoprichter Alexander Klöpping is blij dat zijn bedrijf in Utrecht gevestigd is. “We zitten minder in een bubbel dan in Amsterdam.”

De digitale krantenkiosk houdt kantoor in Hoog Catharijne, het overdekte winkelcentrum dat direct vastzit aan station Utrecht Centraal.

Utrecht was geen bewuste keuze voor Blendle – hier konden ze toevallig een goede plek vinden. Maar de locatie brengt onverwachte voordelen met zich mee: het helpt bij het testen van de apps, vertelt Klöpping aan Business Insider.

“Het gemiddelde van Nederland loopt hier onder ons rond”, zegt Klöpping.

Daar maakt Blendle gebruik van door bezoekers van het winkelcentrum te gebruiken bij het testen van hun apps. Een testgroep heeft het bedrijf volgens Klöpping niet. “Hoog Catharijne is onze testgroep. Soms sleuren we mensen uit het winkelcentrum naar boven. Dit is geen grap.”

Programmeurs van Blendle posten in zo’n geval ergens op een hoek van het winkelcentrum, om willekeurige voorbijgangers vragen te stellen over de app. “Soms begrijpen mensen niet wat we hebben gemaakt, en daar hebben we dan heel veel aan.”

In Amsterdam had dat volgens Klöpping niet gekund: “Al die bedrijfjes zitten aan de gracht. Dat is gewoon niet het gemiddelde van Nederland. En dit wel. Daar leren we heel veel van.”

Winstgevend

Blendle, dat in 2014 werd opgericht door Klöpping en Marten Blankesteijn, doet het volgens de oprichters prima. “Als je alleen het personeel meerekent dat werkt aan de Nederlandse versie en kijkt naar de kosten en omzet, zouden we winstgevend zijn", aldus Klöpping.

Het bedrijf heeft zo'n 75 mensen in dienst, lanceerde vorig jaar in Duitsland en dit jaar in de Verenigde Staten. De komende jaren zal hard worden gewerkt aan verdere internationale uitbreiding. Daar zal waarschijnlijk wel een nieuwe investering voor nodig zijn: “Op de manier waarop we het nu hebben ingericht, zullen we altijd investeringsgeld nodig hebben”.

LEES OOK: Dit advies heeft Alexander Klöpping voor iedereen die een startup wil beginnen