• IJsland is een gewilde bestemming voor toeristen om vakantie te vieren.
  • Maar het land, dat bekend staat om z’n ruige natuur en beroemde warmwaterbronnen, is behoorlijk prijzig.
  • Redacteur Talia Lakritz van Business Insider geeft tips over hoe je kunt besparen op een vakantie in IJsland.
  • Lees ook: IJsland geeft geen stroom meer aan nieuwe bitcoinminers.

IJsland staat bekend om zijn spectaculaire natuur, met vulkanen, gletsjers en fjorden, en natuurlijk de beroemde warmwaterbronnen die de Blue Lagoon worden genoemd. Het is dan ook een gewilde vakantiebestemming.

Maar IJsland is niet goedkoop. Op mijn eerste dag in IJsland betaalde ik 2.690 IJslandse kronen (bijna 18 euro) voor een stuk avocadotoast bij de Blue Lagoon.

Ik realiseerde me dat ik met dit soort aankopen razendsnel door mijn vakantiebudget zou zijn tijdens mijn vijfdaagse reis, dus nam ik me voor om beter op mijn uitgaven te letten.

IJsland is het op acht na duurste land ter wereld als het gaat om de kosten van levensonderhoud, volgens Numbeo’s wereldwijde index voor de kosten van levensonderhoud. Ondanks de hoge prijzen ontdekte ik een paar handige trucjes om geld te besparen bij mijn bezoek aan IJsland.

Bekijk de slideshow met 8 tips waarmee ik geld heb bespaard:

8 manieren om te besparen als je een trip naar IJsland maakt

LEES OOK: Dit nieuwe luxe cruiseschip heeft een Rolex-winkel aan boord en kost minstens €475 per persoon per nacht: neem een kijkje