• De Explora I is het eerste cruiseschip van de nieuwe luxe cruisemaatschappij Explora Journeys, dat onderdeel is van MSC Group.
  • Het nieuwe schip is twee maanden geleden tewatergelaten. Sindsdien loopt het storm met boekingen voor 2024, volgens CEO Michael Ungerer.
  • De duurste reis in de duurste accomodatie aan boord van het schip met een Rolex-winkel kost ruim 85.000 euro per persoon.
  • Lees ook: Ik werkte 6 jaar lang op cruiseschepen: dit zijn de 5 beste en 5 slechtste hutten om te boeken

Door toenemend massatoerisme is lang niet elke cruise het toppunt van luxe reizen. Maar voor rijken die weten wat ze boeken, kan een cruisevakantie bijna aanvoelen als een tocht op een superjacht.

Op die reizigers mikt de nieuwe luxe cruisemaatschappij Explora Journeys van MSC Group. Wie aan boord wil, moet bereid zijn om minstens 475 euro per persoon per nacht uit te geven.

De Explora I, het eerste schip uit de Explora-vloot, heeft een Rolex-winkel aan boord en maakte begin augustus zijn eerste reis. Neem hieronder een kijkje aan boord.

Bekijk de Explora I, het nieuwe luxe cruiseschip met een Rolex-winkel aan boord

LEES OOK: Deze foto’s tonen hoe de cruisewereld zich in anderhalve eeuw heeft ontwikkeld tot een miljardenbusiness met elk jaar bijna 30 miljoen passagiers